Perşembe , Nisan 25 2024

FTSO Uyum Eğitimi’ne Katıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (Eurochambres) tarafından yürütülmekte olan ve mali desteği Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından sağlanan Türkiye- AB İş Dünyası Diyalogu Projesi kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde Avrupa Birliği Müktesebatına Uyum Eğitimi gerçekleştirildi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası 18-21 Haziran 2019 tarihlerinde düzenlenen eğitime katılmaya hak kazanan 25 Oda içerisinde yer aldı. Eğitime Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen Oda Muamelat memuru Özge Ertürk Hakanoğlu katıldı. Avrupa Birliği Müktesebatına Uyum Eğitimi’nin açılış konuşması TOBB AB Dairesi Başkanı ve Dış İlişkiler Daire Başkan V. Mustafa Bayburtlu yaptı. Bayburtlu; Avrupa Birliği Müktesebatına Uyum Eğitimi’nin Türkiye- AB İş Dünyası Diyalogu Projesi kapsamındaki ilk teknik eğitim olduğunu belirtti.  Eğitim programı sonrasında AB müktesebatına uyum konusunda firmalara ziyaretlerin gerçekleşeceğini, anket uygulanacağını; veriler ışığında analiz ve nihai rapor çıkacağını belirtti. Avrupa Birliği Müktesebatına Uyum Eğitimi ‘Tarımsal gıda ürünleri’, ‘CE işareti kapsamındaki endüstriyel ürünler’ ve ‘sürdürülebilir üretim ve ticaret’ konularında gerçekleştirdi. Dört gün boyunca İngilizce gerçekleştirilen eğitimler; Slovenya Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Antonija Bozic Cerar, Belçika Limburg Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Birgitt Deckers ve Belçika Antwerp-Waasland Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Luc Van Looveren tarafından verildi. Ankara’da düzenlenen organizasyonda ayrıca TOBB AB Departmanından uzman Selvet Mergen ile Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Proje sorumlusu Angela Ustarroz Roa görev  aldı. Söz konusu proje firmaların ihracat, AB müktesebatı ile AB ülkelerine pazarlama hususlarında teknik bilgilerinin yükseltilmesini amaçlıyor.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …