Cuma , Mart 29 2024

FTSO ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÜZERİNDE ÇALIŞMALARA BAŞLADI

FTSO, bölgesel toplantılarda görüşülen çözüm önerileri üzerinde çalışmalarına başladı.

Ovacık, Seydikemer, Göcek ve Çalış’ta bölgesel toplantılar düzenleyerek üyelerinin yaşadığı sorunları belirlemek ve bu sorunlarla ilgili çalışmalar yürüterek çözüme ulaşmayı hedefleyen Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, bölgesel toplantılarda ele alınan konuları takip ediyor.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2017 yılında 5 adet bölgesel toplantı düzenlendi. FTSO, turizm bölgesi olarak öne çıkan Çalış, Ölüdeniz-Hisarönü-Ovacık ve Göcek‘te alınan ortak sorunların çözümü konusunda çalışmalara başladı. Bölgelerde bulunan Sivil Toplum Örgütleri ile de iş birliği içinde çalışan FTSO, Çalış, Göcek ve Hisarönü bölgesel toplantılarında ortaya çıkan ortak konu başlıklarını değerlendirmek üzere bölgelerin dernek başkanlarının katıldığı toplantıya ev sahipliği yaptı.

25 Haziran saat 10:00’da FTSO binasında gerçekleştirilen toplantıya Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, Göcek Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Onur Ülgen, FTSO Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Hisarönü Güzelleştirme Derneği Başkanı Günay Özütok, Eğitim ve Otelim Danışmanlık Şirketi’nden Nebi Acar, FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin ve FTSO Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Kullukçu katıldı.

Katılımcılar, turizmi direkt ilgilendiren ve bölgesel toplantılarda konuşulan ortak konu başlıklarından ağırlıklı olarak temizlik sorunu, çalışan/işveren eğitimi ve turizm danışma bürolarının kurulması konuları üzerinde durdu. Sorunların çözümü yolunda atılacak adımların değerlendirildi toplantıda, bölgelere özgü sorunların işleneceği teatral eğitimlerin düzenlenmesi önerisi görüşüldü. Toplantıda ayrıca, turizmin yoğunlukta yaşandığı söz konusu üç bölge için de turizm danışma bürolarının kurulması için yapılan çalışmaların hızlandırılması yönünde görüş birliği sağlandı.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …