Cumartesi , Nisan 20 2024

FIG’ten Eğitime Destek Kermesi

Kısa adı FETAV olan Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfı bünyesinde çalışmalarını yürüten Fethiye International Grup (FIG) üyeleri eğitime destek amaçlı kermes düzenlediler. Yılın belirli aylarında kermes ve çeşitli geceler düzenleyerek ihtiyaç sahibi çocuklar ve okullara destek olan Fethiye International Grup, yine eğitime destek amacıyla kermes düzenledi.

Kısa adı FETAV olan Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfı bünyesinde çalışmalarını yürüten Fethiye International Grup (FIG) üyeleri eğitime destek amaçlı kermes düzenlediler. Fethiye Kordon Boyu’nda düzenlenen kermese ilgi az oldu. Fethiye’deki yabancı uyruklu vatandaşların pek çoğunun tatil amaçlı ülkelerine gitmeleri nedeniyle kermese beklenen ilgi olmadı. Fethiye’de yerleşik yaşayan yabancıların oluşturduğu FIG, geleneksel hale getirdiği kermesini kordon boyunda gerçekleştirdi. Oyuncaktan kitaba, yiyecekten hediyelik eşyaya kadar birçok ürünün satışından elde edilen gelir; ihtiyaç sahibi okullar ve öğrenciler için harcanıyor. Konuyla ilgili bilgi veren FIG Grubu Başkanı Shela Tungue; “Geleneksel hale getirdiğimiz kermesimizi bölge çocuklarının eğitim ve refahını teşvik etmek için gerçekleştiriyoruz. Çocukların okul giderleri, giyim, okul ekipmanları ve sağlık giderlerinde kullanılmak üzere yardım toplamaktayız. 2003 yılındaki kuruluşumuzdan bu yana yaklaşık 500 bin TL’nin üzerinde para toplayıp eğitim amaçlı kullanılmıştır. Amacımız Fethiye’deki çocuklara fayda sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

Stant açan yerli ve yabancı uyruklu vatandaşlar; ”Bugünkü kermesimiz geçtiğimiz yıllardan daha az ilgi gördü. Pek çok yabancı uyruklu vatandaş yurt dışında olduğu için katılım beklenenin altında oldu. Ancak bizler burada dostluğumuzu pekiştiriyoruz. Eğitime destek olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandılar.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …