Cumartesi , Nisan 20 2024

Amaç Sigorta Bilincinin Arttırılması

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası 8 Nolu Sigorta ve Finans Hizmetleri Meslek Komitesi üyeleri, her yıl Mayıs ayının son haftası kutlanan “Sigorta Haftası” dolayısıyla kamuoyunda sigorta bilincinin artırılması amacıyla bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Hıra, Sigorta ve Finans Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı ve FTSO Meclis Üyesi Fadıl Ardıç, Komite Başkan Yardımcısı Ramazan Patat, Komite Üyesi ve Meclis Üyesi Mehmet Döver, bu yıl 27 Mayıs–2 Haziran tarihleri arasında kutlanan Sigorta Haftası dolayısıyla Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel ve Seydikemer İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur’u makamlarında ziyaret etti. 27 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilen ziyaretlerde risklerin giderek arttığı günümüzde sigorta bilincinin arttırılmasının önemine dikkat çekildi.

“SİGORTA İSTİKRARIN GÖSTERGESİDİR”

Sigorta Haftası ve yapılan ziyaretleri değerlendiren FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Hıra, güçlü bir sigorta sektörü için sigortanın tabana yayılmasının gerekliliğini vurgulayarak şunları söyledi:

“İş hayatı başta olmak hayatın her alanında karşı karşıya olduğumuz risklerin her geçen gün arttığı bu çağda etkin risk yönetimi için güçlü bir sigorta sektörüne ihtiyaç var. Güçlü bir sigorta sektörü istikrarın ve gelişmişliğin göstergesidir. Sigorta, ileride ortaya çıkabilecek risklerin şimdiden garanti altına alınmasını ve bunun sonucunda da gelir istikrarını sağlamaktadır. Bu yönüyle, hem maddi olarak hem de verdiği güven duygusu ile manevi olarak rahatlatan ve yaşam kalitesini arttıran, yarına güvenle bakılmasını sağlayan bir sistemdir. Dolayısıyla sigortanın tabana yayılması ve ülkemizdeki sigortalılık oranının artması büyük önem arz ediyoruz.

Bu kapsamda Sigorta Haftası’nda 8 Nolu Sigorta ve Finans Hizmetleri Meslek Komitesi olarak Sayın Fethiye ve Seydikemer Kaymakamlarımız, Seydikemer Belediye Başkanımız ve Fethiye İlçe Emniyet Müdürümüze gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde sigortacılığın Türkiye’de ve dünyadaki durumunu, ekonomiye ve sosyokültürel yaşama etkilerini anlatma fırsatı bulduk.

Sigorta bilincinin toplumumuzda daha fazla yaygınlaşması temennisiyle sigorta acenteleri ile sigorta eksperleri başta olmak üzere tüm meslektaşlarımın ve sektörde görev yapan tüm çalışanların Sigorta Haftası’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …