Perşembe , Nisan 25 2024

FETHİYE’YE KADINLAR KIRAATHANESİ AÇILDI

Fethiye’de 65 yaşındaki Hatice Beyde, sadece kadınlara hizmet verecek ‘Melekler Kıraathanesini’ açtı. Bu güne kadar kurduğu bir iş yeri açma hayallerini gerçekleştirdiğini belirten Hatice teyze, kadınların rahatça eğlenebilmeleri için açılan kıraathane çalışanlarının da kadınlardan oluştuğunu söyledi.

Fethiye’nin Patlangıç Mahallesi’nde sadece kadınlara ‘Melekler Kıraathanesi’ açıldı. Hayalini kurduğu iş yeri açmanın mutluluğunu yaşayan Hatice Beyde, Fethiyeli kadınları kıraathaneye bekliyor. Erkeklerin ise eşleriyle gelebildikleri kıraathanede kadınlar, dilediğince vakit geçirebilecek. Saat 9.30’da açılan kıraathane akşam 23.00’a kadar açık olacak.

Melekler Kıraathanesinde kadınlar, bir yandan bilardo, okey, tavla, iskambil oyunları oynarken yanlarında gelen çocuklarıysa satranç oynayabilecek ya da kitap okuyabilecek. Kıraathanede ayrıca kadınlar tarafından gün ve doğum günü etkinlikleri de yapılabilecek.

Emekli olan 65 yaşındaki Hatice Beyde, hep bir iş yeri açma hayalinin olduğunu belirterek: “Fethiye’de kadınlara ait, kadınların kafa dağıtacakları, okey ve tavla oynayabilecekleri bir yer yok. Kadınların rahat bir şekilde eğlenmesini temel alarak bu yeri açtık. İşletmemizde kek, börek ve pasta seçenekleri mevcut. Fethiyeli kadınları ‘Melekler Kıraathanesine bekliyorum”  dedi.

‘Melekler Kıraathanesi’ gelerek hem arkadaşlarıyla vakit geçiren hem de okey oynayan Raziye Altıntaş turizm sektöründe çalıştığını belirtti. Altıntaş; “Fethiye’de stres atmak için, kadın kadına vakit geçirebilmek için böyle bir ortama ihtiyacımız vardı. Boş zamanlarımızı burada değerlendirmeyi düşünüyoruz. Burada erkeklerin kahvesinde olandan fazlası var. Bilardo, okey, iskambil, tavla, satranç oyunlarının yanında çay, kahve, kek, börek, kısır her şey var. Günlerimizi de artık burada yapmayı düşünüyoruz. Nezih, sakin bir ortam var. Burada ayrıca kitap okunabilecek alan da var. Çocuğunu alan rahatlıkla gelebilir” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …