Perşembe , Nisan 18 2024

Fethiye’nin ilk ve en eski fotoğraf stüdyosu Foto Kandiye

Fethiye’nin ilk ve en eski fotoğraf stüdyosu Foto Kandiye’nin sahibi Şükrü Gürel öncülüğünde Fethiye’deki fotoğrafçılar dernekleşiyor.

 

Uzun yıllardır kayıt dışı fotoğrafçılarla mücadele eden Şükrü Gürel açıklamada bulundu. Fethiye Profesyonel Fotoğrafçılar Derneğinin kuruluş aşamasında olduğunu ifade eden Gürel; “bu amaçla çeşitli ziyaretler gerçekleştirmekteyiz. Kayıt dışı çalışmayı önlemek için ilk ziyaretimizi görevine yeni atanan Fethiye Vergi Dairesi Müdürü Mithat Aktar’a gerçekleştirdik” dedi.

 

Fethiye’de Maliye’ye kayıtlı vergi levhası olan yaklaşık 30 fotoğraf stüdyosu bulunduğunu ancak yaz sezonunda düğünlerde ortaya çıkan amatör fotoğrafçıların her sene arttığını ifade eden Gürel; “Haksız rekabeti önlemek kanuni bir olaydır. Bunun için biz Fethiye’deki bazı profesyonel fotoğrafçı arkadaşlarımızla bir araya gelip Fethiye Profesyonel Fotoğrafçılar Derneğini kurduk. Şu anda derneğimiz kuruluş aşamasında. Geçtiğimiz yıl; TBMM’de torba yasa ile çıkan kanunla önemli kararlar alınmasına rağmen yaptırımlar yeterli gelmemektedir. Örnek vermek gerekirse internet ortamında bile reklam veren kayıt dışı fotoğrafçılar ile birçok sorun yaşamaktayız. Birçok düğün fotoğrafının kayıp olduğunu vatandaşlarımız bize gelip söylüyorlar” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …