Cumartesi , Nisan 20 2024

Fethiyeli Engellilerden Anlamlı Yürüyüş

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan engelliler, ellerindeki afişlerle farkındalık yürüyüşü yaptı.

Fethiye Sahil Bandı özgecan anıtından başlayan yürüyüşte, engelli gençler, ellerinde taşıdıkları “Ayrıcalık değil hakkımızı istiyoruz”, “Asıl engel beyinlerdedir, “Engelsiz bir hayat istiyoruz”, “En büyük engel sevgisizliktir” yazılı dövizlerle kordon boyundan Beşkaza Meydanı’na kadar yürüdü.

Engelliler Haftası dolayısıyla Özgecan Anıtı önünde toplanan engelliler, ellerinde Fethiye Belediyesi Bando Takımı’nın eşlik ettiği yürüyüşe, kordondaki kafelerde oturan vatandaşlar da destek verdi.

Fethiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği ve Fethiye Belediyesi Kent Konseyi Engeli Meclisi Başkanı Mustafa Bozbaş, yürüyüşün amacının eğlenmek değil farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.

İlçede hafta dolayısıyla etkinliklerin deva edeceğini belrten Bozbaş, herkesi engellilerin yanında olmaya davet etti.

Türkiye Sakatlar Derneği Fethiye Şubesi Başkanı Aydoğan Arslanca ise engellilerin sadece önemli gün ve haftalarda değil, her zaman yanlarında olunması gerektiğini ifade etti.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …