Cuma , Nisan 19 2024

Fethiye’de İlklere İmza Atılıyor

Şoförler normal yolda kamyon süremezken, bazı paralı akıllılar denizde kamyonlara cirit attırıyor…. Belli aralıklarla koyu kum, çimento yani kısacası inşaat malzemeleri taşıyor. 2 Karagözler’den Sahil Güvenlik önünden boylu boyunca geçiyor kamyonlar, körfezin içinden Liman Başkanlığı önünden süzülerek geçip gidiyor. Ama birilerinin gözlerine perdeler inmiş ki görmek istemiyor. Demek ki buda gösteriyorken bireyler alınıyor veriliyor. Birileri görmedim, duymadım ve bilmiyor mu oynak istiyor. Fethiye Mülki amirimiz dahil herkesi göreve davet ediyorum. Karadaki trafik sorunu çözülmeden birde denizdeki kamyon trafiğinin hızlanması pis pis kokular getiriyor!

Fethiye Körfezi aylardır oldukça yoğun kamyon trafiği yaşıyor.  Bu kamyonların duba üzerinde gitmesine kim kimler müsaade ediyor?.

Bu yükü taşımada kullanılan dubanın sahibi kimdir?. Bu kadar organize olmuş olması bir operasyon yürüyor. Bu denli büyük bir filmi kim çeker. İşin boyu taaaa İstanbul’la kadar gidiyor.

İşin içinde bir filimce ve birde oynatıcı var. İsimleri geçen filmci kimilerine göre Sarı’cı, solcu,  kimilerine göre oynatıcının arkası sağcı…Yani oyun uzun çekiliyor.. Parası olan, arkası siyaseten güçlü olduğunu söyleyenler Karada değil denizde kamyon sürüyor. Kimsede sen bu inşaat malzemelerini nereye götürüyorsun diye sormuyor veya soramıyor her haldeki karada gitmesi gereken kamyonlar denizde cirit atıyor. Burada bir sürü ihmaller var, bu ihmaller aynı zamanda görevlerin su istimal edilmesini de beraberinde getiriyor. Yani görevi kötüye kullanma mı, organize bir çete mi, var? Onuda Fethiye Kaymakamız Sayın Eyüp Fırat’a bırakıyoruz….

BU DUBANIN DENİZE ELVERİŞLİLİĞİ VAR MI?.

Fethiye körfezini kullanan bu dubanın sahibi kimdir?. Bu dubanın denize elverişliliği var mıdır? Bu dubanın evrakları var mıdır? Bu duba için denetim yapması gerekenler yapmış mıdır? Böyle bir görevimiz var, devletten bunun için maaş alıyoruz diye düşünmüş olabilirler mi, acaba?. Bu dubayı neden görmezlikten gelmek zorunda kalıyor bu yetkililer acaba? Şimdi bu yazıyı okuyanlar sen bu soruları kimin adına soruyorsun diye düşünürse ben kamuoyu adına ve bir gazeteci olarak soruyorum. Bir kamu görevi yaptığımız için bazılarının görmediklerini devletim ve milletim adına görmek zorundayım.. Bu Kamyonlar nereye gidiyor diye düşüyorsanız.. Turunç koyuna gidiyor… Kanun nizam tanımadan Orman alanına kaçak otel yapımına gidiyor… Bu gün kamyonları ve dubayı yazdım daha çok büyük olayları yazmaya, görevlileri o kaçak usulsüz yapıları durdurup, veya yıkılmasını sağlayınca duracağım…

Her zaman olduğu gibi kimse ile husumetim yok. Ama Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yasalarına ve kanunlarına uygun davranılmadığını bilinmesi için haber yapıyorum… Anayasamıza göre göre her vatandaş eşittir. Birilerin parası veya şöhreti kanunlar ve yasalar nezdinde de eşit olmalıdır….

Haber Mesut BÖLÜK

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …