Cuma , Nisan 19 2024

Fethiye’de ‘Huzur Türkiye 5 Uygulaması”

Türkiye genelinde akşam saatlerinde başlayan “Huzur Türkiye-5” operasyonu kapsamında, Muğla’nın Fethiye ilçesinde polis ve sahil güvenlik ekipleri de denetim yaptı.Fethiye’nin giriş ve çıkışlarının yanı sıra barlar sokağı,Ölüdeniz ve deniz üzerindeki teknelerde de arama ve GBT sorgulamaları yapıldı.

Uygulamaya Fethiye İlçe Emniyet müdürlüğünde görevli 120 polis katıldı ve 300 kişiye  de GBT sorgusu yapılarak, kimlik kontrolü gerçekleştirildi.  Ekipler tarafından ilçenin girişi ve çıkışlarında şüpheli şahıslar ile  araç üzerinde de sorgulama yapıldı.

 

Polislerin yanı sıra 1 narkotik köpeği de uygulamalara katıldı. Sahil güvenlik ekipleri ise iki bot ile denizde uygulamaya destek verdi. Fethiye Kordon boyunda bağlı bulunan teknelerde de uygulama yapan sahil güvenlik ekipleri teknelerdeki kişilerin üzerinde Genel Bilgi Tarama (GBT) uygulaması yaptı. Sahil Güvenlik Ekipler tarafından bağlı bulunan 70 tekne kontrol edildi.

Sabah saatlerine kadar süren  “Huzur Türkiye 5” uygulamasında 16 iş yerinde sorgulama yapılırken, 3 iş yerine idari işlem cezası uygulandı. Yetkililer Huzur Operasyonlarının aralıklarla devam edeceğini belirtirlerken, iş yeri sahipleri ve kontrolden geçen sürücüler turizm sezonu başlarken yapılan bu uygulamaların, oldukça yararlı olduğunu kaydettiler.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …