Perşembe , Nisan 25 2024

Fethiye Siyasetinde Yangın Var

Seçim günü yaklaşırken partilerde sevinç hakim olacağına isyanlar başladı. AK Parti, CHP, İYİ Parti Fethiye’de yarışacak diye görünüyordu. Ama son günlerde İyi Parti ile İrtifak olacağı anlaşılmaya başlandı. AK Parti, İYİ Parti ve CHP adayını bir türlü belirleyemedi. Görünen o ki CHP Fethiye’de aday çıkartmayacak İyi partinin adayını destekleyecek gibi görünüyor. Ak Partide bu gün yarın adayını açıklayacak diye bekleniyor. Bazı duyumlar Kadir Saruhan’ı işaret ediyor, ama son saatlere kadar resmi açıklama ile belirlenmiş olacak. İyi parti Fethiye Belediye Başkanı olarakta mevcut Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın aday gösterileceği ve açıklanacağı bekleniyor. CHP İlçe teşkilatı sessiz, bazı kişiler sosyal medyadan isyan mı diyelim yoksa tepki mi diyelim yapmaya başladılar.  Adaylar böyle açıklanır ise CHP’de oldukça yangın ve ateşin harı yüksek olacak gibi görünüyor.

Fethiye siyaseti gün geçtikçe ısınmaya başladı. Bu seçim görülüyor ki sağ ve sol şeklinde seçime gidiyor. Bir tarafta cumhur irtifakı, diğer tarafta millet irtifakı şeklinde şekilleniyor. İşte bu şekli ile Fethiye’de son zamanlarda iki parti yarışacak gibi görünüyor. Ak parti ve İyi Parti adayları yarışacak. Ama yarışa girmeden önce adayların açıklanması partiler için inanılmaz sıkıntıya düşürdüğü gözleniyor. Ne ilçe başkanları çıkıp açıklama yapabiliyor, yapsa da bilindik kırışe sözleri sarf ediyor.

“CHP’de Sıcaklık Artıyor”

Şimdi gelelim CHP ve İyi Parti irtifakına, iyi parti cephesi sevinçli. Ama CHP kesimi ateşli ve sancılı görünüyor. Her an volkan gibi patlayabilirler. Adayın kendi partilerin gösterilmemesine yeni bir parti olan daha ilk kez seçime girecek olan parti ile seçime gidilmesinin uygun olmadığı görüşü hakim. Diğer taraftan CHP’liler Fethiye yok hükmünde sayılacak bir ilçe olmadığını belirtiyorlar. Eğer ki aday gösterilecekse CHP’nin adayı olarak gösterilmesi gerekir. Burada en çok oyu alan parti CHP’dir. Gelecek seçimlerde biz CHP olarak Fethiye’yi kaybederiz. Bu şekli ile kalelerimiz bir bir teslim ediliyor kimse farkında değil. Genel merkez olsun,İl başkanlığı olsun, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı olsun gelecek dönem için elden gidiyor. Maksat sadece bu seçimi almaksa tabanın sesine kulak verilmesi yeterlidir. Ama genel merkez önünde yapacağı kurultayı dikkate alarak seçime giriyorsa Fethiye’ye yazık ediyorlar şeklindeki tepkilerini ve isyanlarını ortaya koyuyorlar. Bu konuşmalara bakıldığında daha konuşmaların başında olunduğu görülüyor. Boğazda düğümlenen bir çok konu ve söz ilerleyen günlerde yakacağa benziyor. Haydi hayırlısı olsun iyi günler mi yoksa sıkıntılı bir seçim mi geçireceğiz. Bunu hep birlikte yaşayacağız.

“AK Partide de Adaylık Sancılı”    

Ak parti de sıkıntılı süreç sürüyor. Aday adaylığı süreci devam ederken il başka çekiyor, ilçedeki bazı gruplar ayrı çekiyor. Ben aday olmayacaksam diğerinin tekeri de yürümesin mantığı ile süreci sürdürüyorlar. Geçtiğimiz Cumartesi günü birlik beraberlik kahvaltısı düzenlendi. Ama ortalıkta konuşan ben belediye Başkanı adayı olmak isteyenlerin daha partiye aday adaylığı başvurusun dahi olmadığı ortaya çıktı. Daha başvuru bile yapmayan bir kişiyi veya kişileri il yönetimi nasıl anket çalışmasına sokar anlamış değilim. Kaldı ki genel merkeze öneri ayrı bir şey. Aday adaylığı başvurusu yapmayan kişiyi veya kişileri oylamaya sokmak farklı bir tuhaf bir durum. Mevcut aday adaylarını yıldırarak ne kadar gidilir oda ayrı bir tartışılacak bir durum. Meydan da olan bilinen bir aday adayları var iken iyi bir meclis üyeleri ile sonuç alınması mümkün görünen bir yerde sonuç almamak üzere kurgulanan olayları anlamak mümkün değil. Eyyyyyy baylar önce seçim kazanın ki sonra kavga eder bir biriniz ayağından çekersiniz. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için İl Sağlık Müdürü İskender Gencer yola çıkarıldı, sonra yoldan çevrildi. Sonuç İl başkanlığına Ak Parti İl başkanlığına resmi olarak bir başvuru var mı?  Tatbiki yok. Neden Beraber yürüdüklerini yolda bulduklarınla veya bulacakların ile değiştirmeyi düşünür isen yolda tek başına kalırsın. Eyyyyyy Baylar bu işler seçim işleri birlik ve beraberlik gerektirir. Hangi parti birlik ve beraberliği sağlar ise o parti yapacaklarını iyi bir meclis kadrosu ile taçlandırır ise o parti seçimi alır. Yoksa herkes normal hayatına devam eder. Seçime fazla bir şey kalmadı. 3 aylık süre içinde çalışacak kişi ekip çok iyi olması lazım yoksa iş çok zor.

Haber Mesut BÖLÜK

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …