Cumartesi , Nisan 20 2024

Fethiye Otelciler birliği Başkanı Turizmi değerlendirdi.

Fethiye Otelciler Birliği Başkanı ve TÜROFED Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Torunoğulları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘komşunu al da gel’ kampanyasını doğru bulduğunu ancak toplantının turizm sektörü rahatlatacak açıklamalardan eksik kaldığını söyledi

Turizm sektör temsilcilerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın burada yaptığı toplantıyı değerlendiren Fethiye Otelciler Birliği Başkanı ve TÜROFED Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Torunoğulları, toplantının sektör temsilcilerinin beklentilerini karşılamadığını dile getirdi. Torunoğulları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘komşunu al da gel’ kampanyasını doğru bulduğunun altını çizerek yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Toplantıyla ilgili beklentilerimiz açıkçası daha yüksekti ama maalesef bir görüş alış verişi olmadı. Cumhurbaşkanımızın özellikle Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımıza yönelik yaptığı çağrıyı kesinlikle olumlu karşılıyorum. Bu geçen seneden yapılması gereken bir çağrıydı fakat bu toplantının konusu sadece bu olmamalıydı. Sektörün beklentilerinin fazla olduğu bir toplantıydı. Bunun sadece Türkiye’nin Avrupa’da yaşayan vatandaşlarının kendilerinin ve komşularının davetiyle sınırlandıran bir açıklama gibi kamuya yansıtılması, toplantının ana konusunun bu olması kendi açımdan yetersiz kaldığını düşünüyorum. Bu tavsiyeyi Sayın cumhurbaşkanımız her hangi bir konuşması içinde de yapabilirdi. Kesinlikle yaptığı çağrıyı doğru bulduğumun altını çizmek istiyorum ama o günkü toplantıda sektörü rahatlatacak, destekleyecek, sektör temsilcilerini biraz  daha motive edecek ve bizi bir adım ileriye taşıyacak bir takım açıklamaların olmasını sektör temsilcisi olarak bekliyordum.”

2016 yılında yaşanılan bütün olumsuzluklara rağmen 2017 yılına negatif girmediklerini vurgulayan Torunoğulları, özellikle İngiltere pazarında yaşanılan hareketliliğin umut verici olduğunu kaydetti. İngiltere pazarının Muğla bölgesi için çok önemli olduğuna işaret eden Torunoğulları şunları söyledi:

“İngiltere’de yaşanan olumlu gelişmeler kesinlikle bizim için pozitif. Bu sağlayan sebepler Euro ve Pound arasındaki dengenin Pound lehine gelişmesi, geçen sezon Türkiye’ye gelmeyen Avrupa’da hizmet alan İngilizlerin aldığı hizmetteki memnuniyetsizliği gibi üst üste koyabileceğimiz nedenlerle bu sene Türkiye’ye karşı İngiltere’den bir ilgi olduğunu görüyoruz. Bundan da en fazla yararlanacak bölge Muğla, Fethiye ve Dalaman bölgesidir.  Bunun dışında Rusya ile atılan adımlar, Bakanımızın İsrail ile yaptığı doğrudan temaslar gibi önemli gelişmelerde var. Bütün bunların mutlaka turizme olumlu yansımaları olacaktır.”

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …