Perşembe , Mart 28 2024

EV FİYATLARI DAHA DA ARTACAK

Merkez Emlak sahibi Veli Pabuşçu, Fethiye’de yeni arsa alanları olmadığı için ev fiyatlarının ileriki günlerde daha da artacağını söyledi.

Fethiye’de SİT alanlarının oldukça fazla olmasından dolayı arsa sıkıntısı yaşanıyor. Dolar ve Euro’da ki dalgalanmaların yanı sıra yeni arsa alanlarının olmaması da ev fiyatlarını yükseltiyor. 2+1 daire Çatalarık Cami Mahallesi’nde 170, 180, 200 bin lira olarak değişirken aynı büyüklükte 2+1 daire şehir merkezinde 300 bin lira.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 21/25000 nazım imar planlarını hazırladığını ve onayladığını hatırlatan Merkez Emlak sahibi Veli Pabuşçu, bunların 5 binlikleri ve binliklerinin daha sonra hazırlanacağını söyledi. Pabuşçu nazım imar planının 5 binliklerini Muğla Büyükşehir Belediyesi, binlikleri ise ilçe belediyelerinin yapacağını ifade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Fethiye’deki arsa sıkıntısını gidermek için çalışma yapması gerektiğinin altını çizen Pabuşçu; “Yanıklar, Kargı gibi koruma bölgelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arsa sıkıntısını gidermek için mutlaka bir çalışma yapması gerekiyor. Bizim duyumlarımıza göre 1-1 buçuk yıl içerisinde bu çalışmayı yapacağı yönde. Yoksa müteahhitler ve burada arsa almak isteyen kişiler sıkıntı yaşayacaktır” dedi.

Son yıllarda büyükşehrin keşmekeşliğinden bunalan ve küçük sahil kasabalarına giden kalabalıktan Fethiye’nin de nasibini aldığını belirten Pabuşçu; “Yerli müşteriler özellikle Faralya, Gökçeovacı ve 2B geçen bölgelerden büyük arazi almaya çalışıyorlar. Ayrıca bu bölgede çok fazla SİT alanı var. Hem doğal hem arkeolojik sit alanları var. Bu da arsa üretimini biraz engelliyor. Kabak, Hisar gibi bölgelerde SİT’le ilgili sorunlar var. Müşteriler yerleşik alanlardan tarla vasfında olan yerleri almaya çalışıyorlar.  Çünkü yerleşik alan içinde kalan yerler ileride arsa konumuna gelecek ki bu da bir rant demek. Özellikle bunların peşinde olan müşteriler var” diye konuştu.

Öte yandan yeni bina ve konut alanlarının hemen satıldığını kaydeden Pabuşçu; “Yeni binalar müteahhitlerin elinde kalmıyor. Genelde normal daireler metrekaresi 3 bin-3 bin 500 lira civarında satılıyor” dedi.

Yabancılara arsa ve emlak satımının eskisi olmadığına dikkati çeken Pabuşçu: “Bir zamanlar yabancılara çok yer satılıyordu ama şu anda o kadar satış yok. Yerli piyasa daha çok hareketli. Büyükşehirlerden kaçış var. Geçen sene Fethiye’de yaklaşık 5 bin kişi artış gösterdi. Bu seneye 5-6 bin kişi demektir. Bu durumda arsa üretilmediği için fiyatlar daha da yükselecektir” şeklinde konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …