Cumartesi , Nisan 20 2024

Enduro ve ATV Şampiyonası Nefesleri Kesti

Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Fethiye Ormanspor Kulübünün iş birliği ile düzenlenen Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası nefesleri kesti. Akdeniz Off Road Park’ta yapılan şampiyona 1 gün önce yağan yağmur nedeniyle çamur deryası içerisinde gerçekleştirildi. Ara etaplarla birlikte toplam 27 km’lik parkurdaki mücadeleye 3’ü bayan, 10’u ATV toplam 192 motosiklet sporcusu katıldı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Fethiye Ormanspor Kulübü iş birliği ile düzenlenen sezonun ilk yarışmasının magazin startı Beşkaza Meydanında Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Türkiye Motosiklet Federasyonu yönetim kurulu üyesi ve Fethiye Ormanspor Kulübü motosiklet branş sorumlusu Sadık Özdemir ile Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit tarafından verilmişti. Sabah erken saatlerde Akdeniz Off Road Park’ta başlayan yarışma, yoğun bir mücadele içerisinde geçti. Yarışmacılar start ile birlikte parkur alanında Kros Test (2.3 Km), Ekstrem Test (600 Mt) ve Enduro Testten (4.3 Km) oluşan parkurda hem zamanla hem de doğayla mücadele ettiler. Sporcular, ara etaplarla birlikte toplam 27 km’yi kat ederken, ormanlık alanda kimi zaman derelerin içinden geçip finiş alanındaki son etaba ulaştılar. Bir gün önce yağan aşırı yağmur parkuru çamur deryasına çevirirken, yarışmacılar parkurda çamurun da etkisiyle adeta dans etti. Pek çok yarışmacı parkurdaki engellerden geçerken, bir anda kendilerini yerde buldular. Enduro tutkunları gün boyunca; E1, E2, E3, E Genç, EB sınıflarında 4 tur olmak üzere 108 km, EC, E Veteran sınıflarında 3 tur olmak üzere 81 km kat ettiler. Parkur alanında motosikletten düşmemek için çaba gösteren sporcular, çamur içerisinde kalırken motosikletlerin sıçrattığı çamurlar izleyenler ve görevlileri de zaman zaman çamur içinde bıraktı. Sporcular, adrenali yüksek şampiyonada doğa severlere oldukça güzel anlar yaşattı. 192 yarışmacının katıldığı şampiyonada Enduro motosikletler ve ATV’ler hem seyirci hem de orman etabında kıyasıya mücadele etti. Yarışmaları çok sayıda sporsever izlerken, Kaymakam Muzaffer Şahiner, Belediye Başkanı Behçet Saatcı da öğle saatlerinde bu önemli yarışmayı bir süre izlediler.

Türkiye Motosiklet Federasyonu yönetim kurulu üyesi ve Fethiye Orman Spor Kulübü motosiklet branş sorumlusu Sadık Özdemir, “Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası’nın sezon açılışını Fethiye’de gerçekleştirdik. İnanılmaz rekor bir katılma Fethiye bu seneki yarışlara start verdi. Türkiye’de bir ilki yapıyoruz. ATV Şampiyonasıyla Enduro Şampiyonasının ayını anda yapılacağı özel bir yarış oldu. Türkiye’de 4 ilde yapılan yarışımızın ilkini, Fethiye’den start vermek gurur verici. Bu seneki organizasyonlarımızı ve bundan sonraki organizasyonlarımızı Fethiye Belediyesiyle düzenlemeye devam edeceğiz. Şampiyonaya 3’ü bayan, 10 ATV olmak üzere 192 sporcu katılıyor.İstanbul’dan Alanya’ya, Trakya’dan Ankara ve İzmir’e kadar pek çok il ve ilçeden motosiklet tutkunları bu yarışmada yer alıyor. Dün yağan yağmur nedeniyle parkur, sporcularımızın istediği hale geldi” ifadelerini kullandı. İstanbul ve diğer kentlerden gelen sporcular, parkurun mükemmel olduğunu, Fethiye’nin harika bir ev sahipliği yaptığını söylediler.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …