Perşembe , Nisan 25 2024

İddiaların Hiçbiri Gerçeği Yansıtmamaktadır

FTSO Meclis Başkanı, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Adayı ve MAVİ GRUP lideri Osman ÇIRALI bu konuda MAVİ GRUP adına OSB lerin engellendiği iddialarına açıklık getirdi.

Fethiye Tİcaret ve Sanayi Odası Meclisi FTSO’nun sigortasıdır.  Yanlış yapılan, hatalı giden her şeyde sigorta devreye girer, zararı ve felaketi önler. Biz her gündem ve konuda yanlışa, hataya engel olduk. İyiyi, doğruyu da destekledik. Kişilerin istek ve menfaatlerini değil, üyelerimizin yani odamızın menfaatlerini gözettik. Hiç de pişman değiliz. Doğru tektir. Yine olsa yine karşı çıkarız. Asılsız iddialar ve haberler bizi doğru yoldan çeviremez.

Organize Sanayi Bölgelerinin kurulmasıyla Seydikemer’imize, Fethiye’mize ve ülke ekonomisine önemli katma değerleri olacağını ve her anlamda ilçemizin zenginleşmesini sağlayacağını bile bile biz neden buna engel olalım. İlk önce bu mantık dışı suçlamaları asla kabul etmiyoruz. Çünkü hepimizin amacı ilçemizi ekonomik gelişim ve büyütmek için üretmek, ürettiğini satabilmek değil mi? OSB’lerin engellendiği şeklinde ortaya atılan iddiaların hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır. OSB’ler Ticaret Odalarının  olmazsa olmazıdır.OSB’lerde ilde bir tane OSB varsa ikincisine izin verilmiyor. Bunun en güzel örneğini Milas’da gördük.

Doğaltaş – Mermer OSB için odamız olarak Güney Ege Kalkınma Ajansına proje yazdık, oradan  bedel alınarak mermercilik ile ilgili OSB fizibilitesi yaptırıldı. Bundan sonraki süreçte ise çalışmalara başlanılacak.

Tarım ve hayvancılık OSB için bize teklif geldi. Fizibilite yapılması için meclis kararıyla 100 bin TL. aktardık. Fakat aktarılan para yönetim tarafından 2017 yılında fizibilite için kullanılmadı. Ticaret odasının işleyişi içinde 2017 yılı bütçesinde kullanılmayan paralar, daha sonraki sene içinde bakanlık izniyle kullanılabiliyor. Biz tekrar karar alsak bile, bakanlık onayı olmadan o paraya dokunamıyoruz. Fizibilite yapılması için 2018 yılında tekrar onay ile bir daha aktarım yapacağız.

Şimdi bu durumda biz nasıl OSB’leri engelliyor oluyoruz. 2018 yılında zaten meclisten onaylanarak geçecek. Basında engellediler, ödenekleri reddettiler diye asılsız iddialar ve belgeler yayınlanıyor. Yayınlanan meclis kararı belgesi ise; toplantının yapıldığı gün bizim genel başkan yardımcımız meclis toplantımıza katılmıştı. Yönetim kurulundan bir arkadaşın meclise sataşmasından dolayı arkadaşlarımızın toplantıyı terk etmesi neticesinde OSB gündemi daha sonraki ay toplantı gündemine alındı ve zaten yılın da sonuna gelinmişti, aktarım yapılsa bile o para zaten kullanılamayacak ve bakanlık iznine kalacaktı, bu nedenlerle 2018 yılı bütçesine konulmak üzere askıya aldık.

Seydikemer ve Fethiye ilçelerimizin tanıtımın yanında güzelleştirilmesini, merkezlerimizin OSB’ler sayesinde nahoş görüntüden kurtulmasını ve vatandaşlarımıza daha hijyenik bir yaşam alanı açacağımızın bilinciyle; söylenen asılsız ithamları esefle kınıyoruz. Hiçbirimizin ilçemizin yararına olacak ve halkımıza umut ışığı olacak böyle bir yapılanmanın karşısında olmamız mümkün değildir.

Hem tarım – hayvancılık, hem de doğaltaş – mermercilik ihtisas organize sanayi bölgesinin kurulması için elimizden geleni yapacağız.”

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …