Cuma , Mart 29 2024

Düzenlenen Sınava 31 Kişi Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO),  iklimlendirme sektöründen gelen talep üzerine 17-18 Şubat 2021 tarihlerinde “Florlu Sera Gazlı Cihazlar Teknik Personeli Seviye 5” mesleki yeterlilik sınavı düzenledi. Sınava FTSO üyesi ve çalışanlarından 31 kişi katıldı.

Fethiye’deki iklimlendirme sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcileri ve çalışanları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Florlu Sera Gazlarına İlişkin Yönetmeliği çerçevesinde Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından hazırlanarak yürürlüğe giren Florlu Sera Gazlı Cihazlar Teknik Personeli̇ Seviye 5 ulusal yeterliliği için sınava girdi. FTSO tarafından 4 Nolu Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Şevki Arıcan’ın girişimleriyle düzenlenen ve koronavirüs salgını nedeniyle yoğun önlemlerin alındığı sınava 31 kişi katıldı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile GAZBİR GAZMER Doğal Gaz ve Enerji Eğitim Belgelendirme Merkezi arasında 14 Ocak 2021 tarihinde imzalanan sözleşme kapsamında gerçekleştirilen mesleki yeterlilik belgelendirme sınavlarında, adaylar önce 80 sorudan oluşan teorik sınava girdi, ardından uygulama sınavında mesleki becerilerini gösterdi. Teorik ve performans sınavlarında başarılı olan adaylar ’Mesleki Yeterlilik Belgesini’ almaya hak kazanacak.

FTSO’nun mesleki yeterlilik belgesi zorunlu olan mesleklere ilişkin sektörlerden gelen talepler doğrultusunda sınavlar organize ettiğini belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, iklimlendirme sektöründen gelen talepler çerçevesinde 17-18 Şubat tarihlerinde mesleki yeterlilik sınavlarını düzenlendiğini söyledi. Osman Çıralı, “Enerji sektörü iklimlendirme alanında faaliyet gösteren firma yetkililerinin ve çalışanlarının sertifikasyon sürecine yönelik teorik ve pratik bilgilerinin ölçüldüğü “Florlu Sera Gazlı Cihazlar Teknik Personeli Seviye 5” mesleki yeterlilik sınavlarını düzenledik.  COVID-19 salgını nedeniyle Odamızda yoğun önlem alarak gerçekleştirdiğimiz sınavlara 31 aday katılım gösterdi. Böylece kapsayan motorlu kara taşıtı taşıt alım-satım, köprülü vinç, inşaat ve emlakçı ve müteahhitlere yönelik mesleki yeterlilik sınavlarından sonra iklimlendirme sektörüne yönelik mesleki yeterlilik sınavlarını da gerçekleştirmiş olduk. Talep gelmesi durumunda bu sektörler ve yeni sektörler mesleki yeterlilik sınavları düzenleyeceğiz” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

AKDENİZLİ: “HAZİRAN ATAMALARINDA HAKİM VE SAVCILARIMIZ DA GELECEK”

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları …