Perşembe , Nisan 18 2024

DTO Gemi Acente Eğitimini Tamamladı

 

   IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi bünyesinde her yıl düzenlenmekte olan Gemi Acenteliği Yetkili Personel Eğitimi 16 Ekim 2017 Pazartesi günü başladı ve 21 Ekim Cumartesi yapılan sınavla sonlandırıldı.

Bir hafta süren eğitime 25 aday katılmıştır. Eğitimin sonunda katılımcılar sınava tabi tutulmuş ve başarılı kişiler Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına talepte bulunarak Gemi Acenteciliği Yetkili Personel Kartını alabilmektedirler.

Bölgemizin deneyimli eğitmenleri tarafından verilen derslerde Gemi Acentesi, Önemi ve Acentelik Kavramları, Gemi Acenteliği ve Hukuk, Türk Boğazları Uğraksız Geçiş İşlemleri, Gemi Tanımı – Gemi Tipleri ve Ölçümleri, Çevre ve Denizleri Koruma, Deniz Turizmi – Kruvaziyer Turizmi, Gemi Acentesinin Kurumlarla İlişkileri gibi dersler katılımcılara aktarılmıştır.

Bir hafta süren eğitimlere UDHB Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü Personeli Zeynep Şentürk, UDHB Fethiye Liman Başkanlığı Uzman Personeli Özer Sunturlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi İlkay Tugay, Kılavuz Kaptan ve aynı zamanda Acentelik faaliyeti yürüten Ramazan Çepel ve Bener Artun, Uzak Yol Kaptanı Seçkin Seçkin Ekin gibi konularında uzman eğitimciler, gerçekleştirilen eğitime destek vermişlerdir.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …