Çarşamba , Nisan 24 2024

Deniz Şehitleri İçin Çelenk Bırakıldı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle Fethiye’de deniz şehitleri için denize çelenk bırakıldı. Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önündeki çelnk töreninin ardından Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle, deniz şehitleri için denize çelenk bırakıldı. Fethiye kordon boyundan Grand Barış  isimli gulet yat ile ayrılan denizciler, önce körfez turu yaptı. Denize çelenk bırakma etkinliğine Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Garnizon Komutanı Yüzbaşı Sedat Karabay, Fethiye  Sahil Güvenlik Bot Komutanı Yüzbaşı Raşit Gödelek, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Suel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, AK Parti İçe Başkan Vekili Turhan Kovancı, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu,Fethiye Liman Başkanı Cihan Duman ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan katıldı.

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Liman Başkanı Cihan Duman, Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan Fethiye Körfezi ve Kızılada arasında tüm deniz şehitleri için denize çelenk bıraktılar.

“ŞAHİNER , “MİLLETİMİZİN DE BAYRAMI”

Kaymakam Muzaffer Şahiner  gazetecilerin günün anlam ve önemiyle ilgili sorusu üzerine “Bugün Türk sularında Türk Bayrağı ile ticaret yapmak üzere Türk denizcilerine ticaret hakkını veren yasanın kabotaj yasasının kabul edilişinin yıl dönümüdür. Dolayısıyla Kabotaj bayramı denizcilerin olduğu kadar, denizlerde büyük zaferler elde edildiği için milletin de bayramı olarak kabul edilir ve öncelikle denizcilerin bayramını kutluyorum” dedi.

“ARIKAN “DENİZCİLERİN SORUNU ZOR ÇÖZÜLÜR”

Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan ise, “Denizcilerin sorunu bu ülkede biraz zor çözülür. Çünkü biz denizci bir millet olamadık. Ama öncelikle denizcilerin sorununun çözülmesi için denizci millet olmamız lazım” dedi.

“KARACA “ATATÜRK’ÜN 1926 YILINDA BİZLERE BAHŞETTİĞİ KABOTAJ BAYRAMINI HEP BİRLİKTE KUTLUYORUZ”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı ile ilgili yaptığı açıklamada “Fethiye’mizin turizm bölgesi olması dolayısıyla, denizden ekmek yiyen birçok vatandaşımız var. Bugün Kaymakamımız Muzaffer Şahiner, Liman Başkanımız Cihan Duman ve Deniz Ticaret Odası Başkanımız Şaban Arıkan’ın öncülüğünde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1926 yılında bizlere bahşettiği Kabotaj Bayramını hep birlikte kutluyoruz. Denizlerimizin sorunları ile ilgili, ilgili kurumlarla istişare halinde çalışıyoruz. Tekrar turizmin merkezi olan güzel Fethiye’mizde yaşayan bütün denizcilerimizin Kabotaj Bayramını kutluyorum” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …