Salı , Nisan 23 2024

Çolak, Türk Futbolunu Değerlendirdi

Fethiye de tatilde olan eski milli futbolcu ve Avrupa gol kralı Tanju Çolak, Türk futbolunu değerlendirdi. Türkiye’de uygulanan 14 yabancı kuralını eleştiren efsane futbolcu Çolak, “Bu kadar yabancı futbolcu deryası olmak çok güzel değil. Ben futbolcuların isimlerini telaffuz etmekte zorlanıyorum. Her takımda on dört tane var. Bunlara bir şart getirilmeli” ifadelerini kullandı. Çolak, Galatasaray’ın oynadığı oyunu da eleştirerek, “Galatasaray’ın mağlubiyeti kabul etmiyorum. Sen şampiyonlar ligini düşünüyorsun, bu kadar kötü oyunla Falcao’yu alsan ne olacak ben onu merak ediyorum. Oynanan futbol rezalet” dedi.

Futbola 10 yaşında Samsun Yolspor’da başlayan daha sonra Samsunspor’a transfer olan; 2’si 1.Lig olmak üzere 5 kez üst üstte, toplamda da 7 kez gol kralı olan Tanju Çolak, Fethiye’de yazın tadını çıkarıyor.Fethiye’de Suna Villarında kalıyor.Akşam yemeği içinde Fethiye’nin seçkin restourantlarından Yengeç’i tercih etti. Gece boyunca restorandaki müşteriler ile fotoğraflar çekilerek hoş sohbetler yapıldı.

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu’nun açıkladığı (IFFHS) 48 kişilik futbol efsaneleri listesinde ismi yer alan Tanju Çolak, “Fakat hiç bir televizyon ve gazetede yer almadı ben buna üzüldüm. Biz Anadolu’ndan gelip İstanbul’u fetih ettiysek suç mu? Bu halk benim arkamda durduktan sonra ben fetih etmeye devam edeceğim. Bu halk arkamda oluğu sürece dimdik ayaktayım” ifadelerini kullandı.

Süper Lig’de 2019-2020 sezonu ilk hafta maçlarını değerlendiren Çolak, “Lig bu yıl muhteşem başladı. Denizli daha yeni çıktı Galatasaray’a iki tane attı, Sivas Beşiktaş’a 3 atıyor, Fenerbahçe beş atıyor. Bu hafta bazı şeyler enteresan gitti. Farklı şeyler var ilk maçlardan da bir şeyler konuşmak doğru değil. Beşiktaş’ta Abdullah Avcı biraz dikkat edecek, tehlike çamları çalıyor. Başakşehir teknik direktörü Okan Buruk tehlike çanları çalıyor ilk haftadan itibaren söylüyorum bunlar gerçek ileride görecesiniz. Böyle olsun istemiyorum fakat bir yerde hata yapıyorlar” dedi.

Galatasaray’ın Denizlispor karşısındaki mağlubiyetini eleştiren Çolak şöyle konuştu; “Galatasaray’ın mağlubiyeti kabul etmiyorum. Sen şampiyonlar ligini düşünüyorsun, bu kadar kötü oyunla Falcao’yu alsan ne olacak ben onu merak ediyorum. Oynanan futbol rezalet. Ben Galatasaraylıyım fakat eleştirmek zorundayım doğruları söylemek zorundayım. Selçuk’u oynatacaktın neden 500 bin Euro veriyorsun. Bu geçen yıl 3 buçuk milyon Euro alıyordu.  Halen oyuna Selçuk’la devam edersen bu oyun böyle olur. Üçüncü bölgeye top gitmiyor top gitmezse gol nasıl olacak. Galatasaray’da geçen yılda aynı sıkıntı vardı, bu yılda devam ediyor. Zannediyorlar ki ben Falcao’uyu aldığımda sorunlar bitecek, Falcao’nun ayağına o toplar gitmezse o gol atamaz ki. Sen zaten üçüncü bölgeye top getiremiyorsun sen önce buna bir çare bul.”

Türk futbolunda son yıllarda sıkça gündeme gelen yabancı kuralı tartışmasına katılan Çolak, “Sezon hayırlı olsun. Güzel şeyleri seyredelim fakat bu kadar yabancı oyunculardan rahatsız oluyorum. Bu kadar yabancı futbolcu deryası olmak çok güzel değil. Ben futbolcuların isimlerini telaffuz etmekte zorlanıyorum. Her takımda on dört tane var. Bunlara bir şart getirilmeli. Kendi ülkesinde milli takımda oynamış yaşı 25 ve 28 geçmemiş oyuncular diye bir madde koyulmalı. Gelende bize bir şeyler öğretsin, aldıkları dolarların bir karşılığı olsun. Buna acil bir çözüm bulunması lazım… Milli takımda oynamamış bir oyuncu İngiltere’ye gitsin, gide biliyor mu? Gidemez. Bizler hem parayı çok veriyoruz, bir de bunların dediğini yapıyoruz. Türk futbolunda Tanjular yok bundan sonrada olmaz, çünkü futbolcuların yapmış olduğu sözleşmeler onların hayatlarını garanti altına alıyor. Türk futbolcusu profesyonel değil, o futbolcu imzayı attığı zaman hayatını garanti koyuyor. Bu yabancı futbolcularının burada olmasının sebebi de bu Türk futbolcularının yapmış olduğu mukavelenin karşılığıdır” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …