Perşembe , Nisan 18 2024

CHP’li Vekillerden Karaca’ya Ziyaret

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, CHP Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal beraberinde CHP Fethiye İlçe Başkanı Av. Ali Özgür Kullukçu ile birlikte Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Karaca,  Fethiye körfeziyle ilgili, “Sosyal medyadan bir şeyler yazarak bu sorunu çözemeyiz. Bakanlık, belediye ve tüm ilgili kurumlar bir araya gelerek körfezi temizlememiz gerekiyor. Baltık denizini temizleyen iki bilim adamını Fethiye’ye davet ettik” dedi.

Ziyarette ilk değerlendirmeyi CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan yaptı. Özcan, “Sayın vekilim 37 yıldır Muğla’ya tatile geliyormuş. Muğlalı olmuş bile… Fethiye’yi kazanmış olmamızda hem Sayın Alim Karaca’nın hem de örgütümüzün büyük emekleri var. Daha önce buraya gelmek nasip olmamıştı. Çok gururluyuz. Görevinizde başarılar diliyoruz. Her zaman sizin yanınızdayız. Ne zaman arasanız, yardımcı olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Fethiye’mize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

MİLLETVEKİLİ ÜNSAL, “KÖRFEZ TEMİZLİĞİ BELEDİYENİN ÜSTÜNDE BİR İŞTİR”

CHP Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal, “Körfezin temizlenmesi belediyenin üstünde bir iştir. Bende Muğla’nın 5. Milletvekili olarak bu sorunun çözümü için dikkat çekeceğiz. Fethiye bizim için çok önemli. Birinci dönem acemilik, ikinci dönem ustalık dönemidir. Biz sizi ordinaryüs olarak görmek isteriz. Alim başkana görevinde başarılar diliyor, yapacağı projelerde her zaman yanında olduğumuzu bildirmek istiyoruz” dedi.

KARACA,“BALTIK DENİZİNİ TEMİZLEYEN BİLİM ADAMLARINI FETHİYE’YE DAVET ETTİK”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise, “10 yıl önce Veysel Eroğlu bakanımız Fethiye’ye geldiğinde körfezin temizlenmesi noktasında sözleri olmuştu. Geçtiğimiz aylarda Çevre ve Şehircilik Bakanımız yine körfezin temizleneceği sözünü vermişti. Biz de ama Fethiye Belediyesi ama Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız. Baltık denizini temizleyen, iki bilim adamını Fethiye’ye davet ettik. İlçe belediyesinin bütçesiyle körfezin temizliği zor gözüküyor. Gerçekleri konuşmak lazım. Sadece sosyal medyadan bir şeyler yazarak bu sorunu çözmemizin imkanı yok. Hep birlikte el ele kol kola vererek bu ciddi sorunu çözmemiz lazım. Çünkü Fethiye, Türkiye’nin ender turizm şehirlerinden bir tanesidir. Bu bilgi kirliliğinden dolayı Çalış’ta rezervasyon iptalleri başlamış durumda. Sağlık Bakanlığı’nın yapmış olduğu araştırmalar neticesinde, Sayın Kaymakamımızın da kamuoyu ile paylaştığı  gibi; koylarımızda hiçbir sorun gözükmüyor. Tüm koylarda veriler oldukça olumlu. Körfezin içinde bir takım sorunlar var. DSİ’ye bağlı derelerin ıslahından kaynaklanan bir takım problemler var. Erozyondan kaynaklanan topraklar ve alüvyonlar körfezimizi doldurmuş durumdadır. Buradaki teknelerin manevra kabiliyeti gerçekten zor durumda. Derelerin ıslahı sonrası belediyeler, bakanlıklar, plajları işleten MUÇEV’de sorumluluk alarak, tüm ilgili kurumlar bir araya gelip, bu körfezin temizlenmesi gerekiyor. Biz üzerimize düşen her şeyi yapacağız. Körfez üzerinden, ‘CHP’li belediyeler’ başlığı ile sosyal medyada siyaset yapılıyor. Bazı figüranların buradan pay çıkarma peşinde olduğunu görüyoruz. 5 yıl sonra sandık konduğu zaman biz siyasetimizi yaparız. Biz belli bir zümreye, ranta hizmet etmiyoruz. Halk ile birlikte olmaya devam edeceğiz. 5 yıl içerisinde söz verdiğimiz projeleri yaptığımızı tüm kamuoyu görecek” dedi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …