Cuma , Nisan 19 2024

Çalışmaları Yerinde İnceledi

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Ovacık ve Hisarönü’nde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, “Bölgemize  çok yakışacak bir projenin sonuna doğru gelmekteyiz. İnşallah önümüzdeki hafta çalışmamız bitecek” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Fethiye Belediyesi’nin işbirliğinde Ölüdeniz Mahallesi Hisarönü-Ovacık mevkiinde devam eden toplam 121 kilometrelik kanalizasyon ve alt yapı çalışmasının sonuna gelindi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Hisarönü ve Ovacık mahallelerinde yapımı süren alt yapı çalışmaları hakkında bilgi alarak, incelemelerde bulundu. Ovacık – Hisarönü hattında devam eden alt yapı çalışmalarının önümüzdeki hafta sonuna doğru biteceğini söyleyen Başkan Karaca, hem bölgede yapılan çalışmaları inceledi, hem de bölgede açık olan esnafların da görüşlerini dinledi. Başkan Alim Karaca açıklamasında “Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Ölüdeniz’de;  altyapı sıkıntısı yaşayan mahallerin sorunları Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Fethiye Belediyesinin çalışmaları ile ortadan kalkıyor” dedi.

Karaca “Pandemi dönemi olmasına rağmen sokağa çıkma kısıtlaması olan günlerde bile çalışmalarımızı ara vermeden devam ettiriyoruz.. Bildiğiniz gibi turizmin gözde merkezi Ölüdeniz ve mahallelerinde; Muğla Büyükşehir Belediyemiz geçtiğimiz Mart ayında alt yapı çalışması başlattı. Bizde bu çalışmalara destek olmaktayız. Alt yapı ve kanalizasyon hattı çalışmalarının tamamı bitti ve yol yapım çalışmalarını da  sonuna gelmekteyiz. Bu yatırım tamamlandığı zaman Ölüdeniz’in alt yapı sorunu tamamen sona ermiş olacak. Gördüğümüz üzere çalışmalar çok hızlı ilerliyor. Buradaki çalışmamız önümüzdeki hafta itibariyle sona ermesi planlanıyor” dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Belediye sınırları içerisindeki alt ve üst yapı çalışmalarıyla Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımını gerçekleştirdiklerini ifade etti. Hemen her gün sabah erken saatlerden itibaren Çalış Plajı’ndan Ölüdeniz Mahallesi Hisarönü mevkiine ve diğer bölgelerdeki belediye yatırımlarını arazide inceleyen Başkan Alim Karaca, ‘Yaptığımız çalışmalarla Fethiye’mizin geleceğini hazırlıyoruz. Önümüzde 3 yıllık daha dönem var. Fethiye’ye Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını gerçekleştiriyoruz’ dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Belediyesi’nin kendi yatırımları, AYDEM ve diğer kurumlarla birlikte devam eden alt yapı çalışmalarının hızla devam ettiğini, bu yatırımların sezona yetişmesi için yakından takip ettiklerini söyledi. Başkan Alim Karaca, “Hisarönü Barlar Sokağı, Hisar Caddesi’nde başladık. 20 Haziran itibari ile görüşmüş olduğumuz müteahhit ile ondan 20 Haziran bitirme sözü aldık. Atatürk Caddesi’ni bu hafta pazara kadar tamamlıyoruz. O bölgenin asfalt ve kaldırım sorununu çözüyoruz. Akabinde de ana sokaklara bağlantıları yapılan, ara sokakların parke ve asfalt dökümüne başlıyoruz. Bu da Haziran sonundan itibaren Hisarönü büyük bir bölümünü özellikle ana arterlerin hepsini toparlamış olacağız. Baha Şıkman Caddesi’nde de bu Haziran ayı sonu itibari ile çalışmaları sonlandırmak istiyoruz. Köprü başından, Hisarönü’ne kadar olan yolun çalışması başladı. Şu an itibari ile otogara gelen ışıklara kadar bütün kaldırım ve bordür çalışmalarını 31 Mayıs itibari ile bitiriyoruz. Akabinde de sıcak asfalta gerçekleştirilecek. Sonra da AVM ve otogarın önünde AYDEM’in ciddi bir altyapı çalışması olmuştu ve bizim de yağmur su giderleri çalışmamız olmuştu. Kanalizasyon ve içme suyu ile ilgili çalışmalar olmuştu. Bunlar tamamlandı 31 Mayıs itibari ile parke sökümüne başlıyoruz kaldırım ve sıcak asfalt çalışmaları devam edecek. Devamında da Petek sitesine kadar olan bölümde Baha Şıkman Caddesi’nde Haziran sonu ile itibaren trafiğe açacağız. Fethiye halkını sıcak asfaltlarıyla, kaldırımlarıyla ve aydınlatmalarıyla farklı caddeler bekliyor. Fethiye için bizler çalışmaya devam ediyoruz buradaki yapılan bütün yatırımları bu bölgemizde ki insanlar için ve Fethiye’mizin geleceği için yapıldığını bu bölgede yaşayan insanlarımızın bilmesini istiyorum. Bu geçici rahatsızlıktan dolayı da bölgemizde ki rahatsız olan tüm yurttaşlarımızdan, esnaflarımızdan sizlerin aracılığınızla hepsinden özür diliyoruz. Ama şunu bilmelerini istiyorum ki bizler gece-gündüz çalışıyorsak vatandaşlarımız için çalışıyoruz. Fethiye’nin bütün problemlerini biliyoruz, hepsinin programladık. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde temel sorunlarına el ataraktan Fethiye’mizin geleceğini hazırlayacağız. Tekrardan Fethiye’mize açmış olduğumuz birçok parklarımızla ve sosyal tesislerimiz ile hayırlı olmasını diliyorum. Önümüzde ki günlerde yine tekrardan pandemiden dolayı açamadığımız Halk evlerinin açılışlarını sizler ile beraber yapacağız. Sahil bandını zaten açmıştık, Çalış’ta son aşamaya geldik. Yüzde 90’nını tamamladık ve 10 günlük bir işimiz kaldı. Büyük yatırımlara girdik Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte güzel hizmetleri Fethiye’ye kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …