Cuma , Mart 29 2024

Burhanettin Tuna Başkan Seçildi

Burhanettin Tuna Türk Kızılay’ı Fethiye şubesinin yeni yönetim kurulu başkanı oldu. Türk Kızılay’ı Fethiye şubesinin olağan kongresi geçtiğimiz hafta sonu Cumartesi günü gerçekleşti. İki ayrı listenin yarıştığı kongrede; 88 oy ile Beyaz Liste ile seçime giren Burhanettin Tuna Türk Kızılay’ı Fethiye şubesinin yeni yönetim kurulu başkanı seçildi. Mavi liste ile seçim yarışına giren Kemal Hıra ise 78 oy ile başkanlık yarışını kaybetti.

Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi uygulama oteli konferans salonunda gerçekleşen olağan kongrenin divan başkanlığını;  Mustafa Türkan, divan başkan yardımcılığını Arif Bozyer, katip üyeliklerini de Ömer Güvenç ve Ufuk Kar yaptı. Divan başkanlığından alınan bilgiye göre; 259 Üyesi olan Türk Kızılay’ı Fethiye şubesinin olağan kongresine 171 üye katıldı.  Seçime son dakika çıkartılan liste çok ilginçti. Kemal Hıra’nın  hem Burhanettin Tuna  listesinde yer alıyor olması birde son dakika çıkartmış oldukları listede başkan adayı olması herkese soğuk duş etkisi yarattı. Birde Burhanettin Tuna’ya karşı liste çıkarılması salonda buz kestirdi. Son dakika olarak yapılan liste çıkarma harekatı hüsran ile sonuçlandığı gözlendi.

Türk Kızılay’ı Fethiye şubesinin olağan kongresinde eski başkan Akif Arıcan; “2008 yılında Fethiye şubesinde göreve başladığımız günden bu yana Fethiye şubesine ciddi katkılarda bulunduk. En önemlisi şu an hizmet binasının bünyesinde bulunan Taşyaka Mahallesi, 144 sokaktaki 12 apartlık binayı kazandırdık. Fethiye şubesi Güney Ege’nin gayrimenkul geliri bakımından sayılı şubelerinden birisi haline gelmiştir. Biz yönetim olarak 3 dönemimizi tamamladık. Şimdiye kadar Fethiye şubemize emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Aramızdan ayrılanlara Allah’tan rahmet dilerim. Şubemizin olağan kongresi hayırlı olsun” dedi.

Gergin anların yaşandığı olağan kongrede; eski başkan Akif Arıcan ve yönetiminin faaliyet ve denetim raporları ile şube yönetim kurulunun ibrası yapılan oylamalarda ret edildi.  2016, 2017 ve 2018 döneminin faaliyet raporu ile denetim raporu şube görevlisi Diler Acar tarafından okundu. Yapılan oylamada; faaliyet raporu 76 ret ve 11 kabul ile oylamadan geçmedi. Denetleme kurulu raporu ise 87 ret ve 7 kabul ile onaydan geçmedi.  2016, 2017 ve 2018 döneminin şube yönetim kurulu ibrası da yapılan oylamada 9 kabul ve 84 ret ile onaylanmadı.

Divan başkanı Mustafa Türkan; “Bu şekilde olmaz. Sizlerde 3 yıl sonra eski bir yönetim olacaksınız. Aynı şeyler sizlerin de başına gelebilir. Bu bir gönüllük hizmetidir. Bu yönetimi benimsemeyebilirsiniz  ama bu şekilde tepki vermemelisiniz. 158 yıllık tarihi ve köklü bir geçmişi olan savaşta düşman askerine bile kan veren Türk Kızılay’ına yakışmıyor. Bu şekilde bir sonuca varamazsınız” dedi.  Daha sonra yapılan şube eylem planı oylaması ise oy birliğiyle kabul edildi.

Faaliyet ve denetim raporları oylamasından sonra divan başkanlığından izin alan eski yönetim kurulu üyesi ve başkan yardımcısı Selahattin Cesur; bir gecede genel merkez tarafından şubeye üyeler yapıldığını iddia etti. Cesur; “Sonuçta ne olur ben bilmem ama ben yönetimimizi sonuna kadar savunuyorum. Çok iyi hizmetler yaptık. 3 dönem çok güzel işler yaptık. Öğrenciye burs verdik, yardımlar yaptık, Ramazan ayında 1400-1500 koli dağıttık. Ege bölgesinin en iyi Kızılay şubesi seçildik. Müfettiş raporlarına bakın. Çok üzüldüm. Bu kadar çok gönülden çalışıyoruz ve bizim görevimiz bitti ama karşılığının bu olması beni çok üzdü” dedi.

”Bakıyorum Osman Bey talimat veriyor”  diyerek sözlerine devam eden Cesur “Osman bey talimat vermesin, buraya gelsin kayıt olsun. Genel merkezden bize kayıt geliyor. Dün akşam bize kayıt geliyor ve biz bu gün genel kurula geliyoruz ve sizler de oy kullanıyorsunuz” iddialarında bulundu.

Ardından divan başkanlığından izin alıp, kürsüye gelerek söz alan ve Mavi liste ile aday olan Kemal Hıra’da Selahattin Cesur’a çok sert sözlerle cevap verdi.  Çeşitli iddialarda bulunan Kemal Hıra; “Öncelikle konunun hiç ilgisi olmadan Selahattin ağabey söz aldı ve Osman başkan, dedi. Osman başkan odaya üye değil. Diler hanım biliyor. Ben aylarca bekledim;  oradayım ve buradayım, dedi. Osman başkanı kayıt yapmadı. Dilekçe de verdiğimiz halde kayıt yapmadı ve dilekçemizi yok saydı. Bu işe hiç bir insan çıkar olmaksızın gönül verdi. Sen de gönül verdin. Hiç kimse bir şahsi çıkar içinde değil. Tüyü bitmemiş yetim hakkını peşkeş çekemezsin. Biz kime nereye burs verildiğini, kime peşkeş çekildiğini ve kime hizmet edildiğini biliyoruz. Ben görmediğim hesaba onay vermem. Seçimden sonra görürüz, İnşallah temiz çıkar. Gösterirler hesabı bakarız, İnşallah temiz çıkar. Senin şahsınla, yönetimle bir sorunumuz yok. Osman başkan talimat verdi diyorsun, üye olmayan nasıl talimat veriyor. Oda da olduğu gibi biz burada da gönüllü çalışacağız” diye konuştu. Eski yönetim kurulu başkanı Akif Arıcan ile başkan yardımcısı Selahattin Cesur kongreden ayrıldılar.

Beyaz liste ile Türk Kızılay’ı Fethiye şubesinin yeni başkanı seçilen Burhanettin Tuna ise; “Bildiğiniz üzere Kızılay dünyada bir marka. Dünyanın her bölgesinde gittiğimiz yerlerde; Kızılay’ı hastaneleriyle ve yapmış olduğu hizmetlerle görmekteyiz.  Biz de bu güzel hizmetleri Fethiye’ye de getirmek için yola çıktık. Bu köklü geçmişi olan kuruma en iyi şekilde hizmet edeceğiz” dedi.

Türk Kızılay’ı Fethiye şubesinin yeni yönetim kurulu (asil) şu şekilde;  Burhanettin Tuna, Gürsel Topal, Aybike Şahin, Mustafa Karpuz, Kerim Ballıoğlu, Hüseyin Çetinkaya, Halil İbrahim Öztürk. Şube denetçileri (asil); Yusuf Gökçe, Şaban Güngörmez. Edinilen bilgiye göre; yapılan oylamada beyaz liste 88 oy, Mavi Liste ise 78 oy aldı. 4 oy da geçersiz sayıldı.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …