Cuma , Nisan 26 2024

“Bölge Turizmimiz İçin İyi Olacak”

178 yıllık İngiliz turizm şirketi Thomas Cook’un iflas etmesinin ardından, Fethiye bölgesinde tatilini geçirmekte olan İngiliz turistlerden tatillerini tamamlayanların geri dönüşleri için İngiltere’den uçak gönderildi. Dalaman Havalimanına gönderilen 471 kişilik kapasiteli Airbus uçak ile ilk grup ülkelerine döndü. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner başkanlığında, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda toplantı düzenlendi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca “İngiliz turistleri ülkelerine dönüşlerinde Dalaman havalimanından çiçekler uğurlayacaklarını” dile getirerek, “mevcut turizm tesislerinin zararlarının giderilmesi konusunda Bakanlık nezdinde yapılması gereken ne varsa öncülük edeceklerini, gerekirse Bakanlık kapısında nöbet tutacaklarını” söyledi.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, FTSO Başkanı Osman Çıralı, FETOB Başkanı Bülent Uysal, TÜRSAB Fethiye Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Özgen Uysal ve turizmcilerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda mevcut durum masaya yatırılarak, 2020 turizm sezonu için planlamaların yapılması kararlaştırıldı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca “İngiliz turistleri ülkelerine dönüşlerinde Dalaman havalimanından çiçekler uğurlayacaklarını” dile getirerek, “mevcut turizm tesislerinin zararlarının giderilmesi konusunda Bakanlık nezdinde yapılması gereken ne varsa öncülük edeceklerini, gerekirse Bakanlık kapısında nöbet tutacaklarını” söyledi. Alim Karaca, sözlerine devamla, “Muğla ve Antalya bölgesi bu krizden en çok etkilenen bölgelerimiz arasında bulunuyor. Sayın Kaymakamımızın başkanlığında bir komisyon kurduk. Fethiye gündemini hep birlikte ele almak, gerekirse sorunları ve çözüm önerilerimizi Ankara’ya gidip ilgili Bakanlığımıza iletmek amacıyla fikir alışverişinde bulunduk. Burada zarara uğrayan esnafımızın zararlarının ortaya konulması ve çözüm için birlikte nasıl hareket etmemiz gerektiği üzerinde çalıştık. Turizmci esnafımız gerçekten zor bir dönemden geçiyor.

Bakanlığın en azından 0,75’lik KDV’nin, verginin mahsuplaşması konusunda turizmcilerin taleplerini yerine getirmesini bekliyoruz. Diğer yandan, esnaf arkadaşlarımızın alacakları konusunda tesisleri sıkboğaz yapmaması gerekiyor. Biz bu zorlu süreci birbirimize destek olarak en iyi şekilde atlatacağız. 2020 yılında bölge turizmimizin daha iyi olacağından kimsenin şüphesi olmasın. Fethiye ve Muğla coğrafyası, doğası, iklimi dünyanın en güzel, en ender yörelerinden. Karşılıklı anlayış ve dayanışma ile bu yaraları sararız. İngilizler turistler bize her dönem lazım, bu nedenle bizler onları buradan çiçeklerle uğurlamalıyız. Bugün Thomas Cook ile gelen İngiliz misafirlerin ülkemize yarın başka bir şirketle tekrar gelmelerini sağlamalıyız. Tatilleri devam eden yabancı misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayarak, en güzel şekilde ülkelerine uğurlamalıyız. Belediye Başkanı olarak bana düşen neyse, ben şahsen ve tüm ekibimle en önde yürümeye hazırım.” dedi.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …