Cuma , Nisan 26 2024

“Beşkaza’dan Rahatsız Olan Varsa Gitsin”

 

“Beşkaza’nın ismi literatürden silinsin” şeklinde BİMER’e gerçekleştirilen şikayeti değerlendiren Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Beşkaza’dan rahatsız olan varsa burada yaşamak mecburiyetinde değil” dedi.

Fethiye Belediyesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından yapılan Fethiye İşletme Fakültesi açılış töreninde Belediye Başkanı Behçet Saatcı, BİMER’e yazılan şikayet dilekçesinin bir bölümünü davetlilerle paylaştı. Dilekçe de,  “Fethiye’de kötü niyetli insanlar  Beşkaza kavramına sığınmakta. Normalleşmeye çalışmakta, insanlar üzerinde baskı oluşturmaktalar. Bu kavram acilen literatürden çıkarılmalı ve her yerden silinmelidir ” ifadelerinin kullanıldığını belirterek, Beşkaza isminin nereden geldiğini anlattı.

“Biz Beşkaza masallarıyla, Beşkaza merlikleriyle, Beşkaza türküleriyle büyüdük” diyen Başkan Saatcı,  “Beşkaza’dan rahatsız olan varsa burada yaşamak mecburiyetinde değil.  O da onun bileceği iş” ifadelerini kullandı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …