Perşembe , Nisan 18 2024

Belediyespor, Daçka’yı Geçemedi: 54-78

ING Basketbol Süper Ligi’nin 11. hafta karşılaşmasında Lokman Hekim Fethiye Belediyesi kendi evinde Darüşşafaka Tekfen’e 54 – 78 yenildi. Son haftalarda formda olan konuk ekip son 4 maçındaki üçüncü galibiyetini alırken, ev sahibi ekip ise 3 galibiyette kaldı. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’da ise Elgin Cook 14, Caner Ercan ise 12 sayı ile oynadılar. 

Beşkaza Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Alper Alptuğ Köseler yönetirken yardımcılıklarını Ziya Orhon ve Mehmet Ozan Çakar yaptı. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor maça Erick Neal, Fırat Töz, Barış Hersek, Elgin Cook ve Darion Atkins ilk beşi ile başladı. Darüşşafaka Tekfen ise Erkan Veyseloğlu, Ryan Luther, Andrew Andrews, Doğuş Özdemiroğlu ve Grant Jerrett ilk beşi ile parkedeki yerini aldı.

İlk dakikalarda konuk ekip Grant Jerrett, Erkan Veyseloğlu ve Ryan Luther ile pota altından sayılar buldu. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor ise sayı ilk sayılarını Barış Hersek ve Dairon Atkins ile buldu. Sert savunması ile etkili olan Darüşşafaka Tekfen, skoru 11-4’e getirdi. Her iki takımında skor üretmete zorlandığı periyotta Ercik Neal ve Ryan Luther’in karşılıklı üçlükleri ile skor 19-8’e geldi. Doğuş Özdemir’in üçlük isabeti ve Luther’in hızlı ataklarından sayılarla farkı açan İstanbul temsilcisi, skoru 24-8’e taşıdı. Elgin Cook ve Caner Ercan’ın pota altından bulduğu sayılar ile Fethiye temsilcisi skoru 24-12’ye getirdi. İlk çeyrek 24-12 Darüşşafaka Tekfen üstünlüğü ile geçildi.

İkinci periyotta pota altından sayılar bulan Darüşafaka Tekfen skoru 30-15’e taşıdı. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor iç ve dış atışlardan isabet bulmazken, Doruk Dora’nın üçlük basketiyle Darüşşafaka 33-15 öne geçti. Top kayıpları ve boş atışlarla geçilen süreçte takımlar sayı üretemezken, Elgin Cook’un üçlüğünde skor 35-20’ye geldi. Bitime 3 dakika 23 saniye kala 39-24 Darüşşafaka üstündü. Darion Atkins’in pota altı basketi ile skor 39-26’ya geldi. Hücumda ve savunmada ritmini koruyan Darüşşafaka Tekfen, soyunma odasına 45-29 önde gitti.

Üçüncü periyot karşılıklı sayılarla başladı. Hücumda ritim kazanan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor bulduğu sayılarla farkı azaltmaya çalıştı. Bitime 5 dakika kala skor 54-39’a geldi. Mola dönüşü oyunu kontrol altına alan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, Elgin Cook ve Polat Kaya’nın üçlükleri ile skoru 54-46’ya getirdi. Toparlanmaya çalışan Darüşşafa Tekfen bulduğu sayılarla periyodu 61-48 önde bitirdi.

Final periyoduna Berk Demir’in üçlüğü ile başlayan Darüşşafaka Tekfen, 64-48 öne geçti. Zaman zaman top kayıplarının yaşandığı periyotta Lokman Hekim Fethiye Belediyespor ve konuk takım sayı bulmakta zorlandı. Bitime 5 dakika 34 saniye kalan Darüşşafa skoru 68-48’e getirdi. Andrews’ün üçlüğü skoru bitime 4 dakika kala 73-48’e getirdi. Son anları karşılıklı basketlerle geçen karşılaşmayı Darüşşafaka 78-54 kazandı.

Darüşşafaka Tekfen’de 17 sayı ile oynayan Grant Jerrett galibiyete önemli rol oynadı. Konuk takımda Andrews Andrews 13, Doğuş Özdemiroğlu 11, Doruk Dora da 10 sayı kaydetti. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’da ise Elgin Cook 14, Caner Ercan ise 12 sayı ile oynadılar.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …