Cuma , Mart 29 2024

Belediye Başkanları Bir Araya Geldi

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Bodrum’da belediye başkanları koordinasyon toplantısında 6 ilçe belediye başkanı ile bir araya geldi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın ev sahipliğinde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Büyükşehir Genel Sekreter ve Daire başkanlarının katılımıyla toplantı düzenlendi.

MUĞLA’DAKİ EN FAZLA YATIRIMI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPTI
13 İlçede yatırımlarının sürdüğünü dile getiren Başkan Gürün, “İl genelinde 950 Milyon 652 bin liralık yatırım yapıyoruz. Bu çok önemli bir rakam. Şimdiye kadar Muğla’nın görmediği bir rakam. Muğla’ya yapılan yatırımlara baktığımızda en fazla yatırımı yapan kuruluş Muğla Büyükşehir Belediyesi. 950 Milyonun 750 Milyonu, alt yapı 250 Milyonu üst yapı olarak değerlendiriyoruz” diye konuştu.

1 Milyon Statüsüne Girdik


İl genelinde yatırımlara devam edeceklerini belirten Başkan Gürün, “Ahmet başkan ve bütün belediye başkanlarına yaptıkları hizmetler için özellikle imar ile kaçak yapılaşmayla ilgili yaptıkları mücadele için teşekkür ediyorum. Muğla’ya da yakışan bu. Hepsi ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bodrum Belediyesi şuanda 3 katı nüfusa hitap ediyor. Ama aldığı ödenek 3’de 1’i. Hastane yatak sayısı kışlık nüfusa göre. Gerçek nüfus ile resmi nüfus arasında fark var. Çok şükür 1 milyonu aştık. 1 milyon üstü statüye girdik. Devlet daireleri kurumlar yeniden düzenleme için bir tık yukarı çıkmış olduk. Kışlık nüfusumuz 2 milyon. Bodrum’u çok fazla ilgilendiren bir konu. Birilerinin kulağına kar suyu kaçırmalıyız. Basın mensupları STK’lar iyi niyetli olursa birçok konuyu bugün çözemesek de yarın çözeceğiz. Yeter ki kavgaları bırakalım toplum adına kol kola hareket edelim” ifadelerini kullandı.

KARACA, FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDUK
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün başkanlığında, Bodrum Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras’ın ev sahipliğinde, ilçe Belediye Başkanlarımızın da katılım sağladığı ortak çalışma toplantısında buluştuk. Muğla’da yaşanan sorunların çözüm yolları konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Toplantıya katılım sağlayan Bodrum basın emekçilerine teşekkür ediyorum. Mesai kavramı gözetmeksizin, şehrimiz için çalışmaya devam ediyoruz. Biz birlikte güçlüyüz” dedi.

About egegazetesi

Check Also

AKDENİZLİ: “HAZİRAN ATAMALARINDA HAKİM VE SAVCILARIMIZ DA GELECEK”

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları …