Perşembe , Nisan 18 2024

“Ayrıştırmadan En İyi Hizmeti Yapacağız”

31 Mart sonrası seçimlerden başarıyla çıkarak Belediye Başkanlığını kazanan ve halen mazbatasını alması beklenen CHP’li Alim Karaca, bu yıl 11. kez düzenlenen Kuzugöbeği ve Dastar festivaline katıldı.

Yoğun ilginin olduğu festival nedeniyle Yeşilüzümlü – Çameli çevreyolu ile Üzümlü merkezdeki trafik felç oldu.

25 yıl sonra CHP’ye Fethiye’de Belediye Başkanlığını kazandıran Alim Karaca büyük ilgi görürken, Karaca ile birlikte duayen gazeteci Uğur Dündar, aslen Üzümlü mahallesinden olan CHP Bursa milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Muğla eski milletvekili Prof. Nurettin Demir, Denizli eski milletvekili Melike Basmacı, gazeteci / yazar Atilla Köprülüoğlu da festivale katılanlar arasındaydı.

5 YIL FETHİYE’Yİ AYRIŞTIRMADAN EN İYİ HİZMETİ YAPACAĞIZ

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, seçim akşamı Fethiyelilere yaptığı teşekkür konuşmasından sonra ilk defa Üzümlü festivalinde halka hitap etti.

Karaca “bu hafta içinde, büyük ihtimalle Çarşamba günü mazbata almayı beklediklerini” belirterek, “diğer partilerin seçim sonuçlarına yaptığı tüm itirazlar yetkili makamlar tarafından reddedildi. Bu hafta içinde göreve resmen başlamayı umut ediyoruz.

Seçimden önce ne dediysek yapacağız. Bugüne kadar asla yapamayacağım hizmetler için söz vermedim. 5 yıllık görev süremizde asla hiçkimseyi ayrıştırmayacağız. Hiçkimsenin diline, dinine, mezhebine, ırkına bakarak hizmet ayrımı yapmayacağız. Fethiye’ye yerleşmiş 81 vilayetten vatandaşlarımızı kucaklayarak hizmet edeceğiz. Bu 5 yıllık süre zarfında sizlerin güvenini asla sarsmayacağız. İnsan odaklı projelerimiz birer birer gerçekleştirilecek.

Seçim çalışmalarımız sırasında hem Büyükşehire yönelik olarak, hem de bize yönelik olarak inanılmaz saldırılar oldu. Ulusal ve yerel basında çıkan yazıları sizler de gördünüz, okudunuz. Ben de onlara istedikleri kadar baskı yapmalarını söyledim. İstedikleri kadar Bakan gelsin, Cumhurbaşkanı gelsin, bu halk bizim arkamızda olduğu sürece biz seçimi alacağımızı her defasında söyledik. Allah bizlere bugünleri görmeyi nasip etti, seçimi kazandık.

Fethiye için ayağı yere basan projelerimiz var. Üzümlü Festivalinde gelecek yıllarda Türkiye’nin en büyük değerlerini halkımızla buluşturacağız. Fethiye’yi sanat şehri yapacağız. Görev süremiz boyunca Fethiye’yi asla ranta teslim etmeyeceğiz. Fethiyemizi yeşiliyle mavisiyle, tüm güzellikleriyle koruyup geliştirmek istiyoruz. Nasıl düne kadar sizlerle birlikteysek, bundan sonra da yine sizlerin içinde olacağız. Fethiye’yi ortak akılla, sizlerle birlikte yöneteceğiz. Kent Konseyi ile birlikte yapılacak tüm projelerde sizlerin katkısını mutlaka isteyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Karaca, konuşmasında ayrıca; “festivalin bugünlere gelmesinde emeği geçen, Yeşilüzümlü eski Belediye Başkanı Önder Genç, Yeşilüzümlü muhtarı Erkan Arıcan ve Fethiye eski Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya teşekkür ediyorum.” dedi.

KARACA VE DÜNDAR’DAN TAŞ OCAĞINA TEPKİ

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve gazeteci Uğur Dündar; Koru, İncirköy ve Yeşilüzümlü mahallelerini etkileyecek bir alanda açılması düşünülen taş ocağına karşı festivalde stand açan Koru mahallesi muhtarı Nurettin Göztepe ile de görüştüler.

İsmi geçen üç mahallenin muhtarı, açtıkları standda vatandaşlardan taş ocağına karşı çıkmalarını isteyerek, taş ocağının bölge tabiatına vereceği zararları anlatıyorlar.

Vatandaşlar tarafından Mart ayının son haftasında gerçekleştirilen taş ocağı aleyhindeki etkinliğe de destek veren Alim Karaca, “Fethiyelilere sormadan kimse bir şey yapamaz. Biz Fethiye’yi Fethiyeliler ile beraber, ortak akılla yöneteceğiz. Mazbatamızı alınca konuyla ilgili olarak hukuksal anlamda da desteğimizi göstereceğiz. Biz yerel yöneticiler olarak daima halkımızın yanında olacağız ve asla bölgemizden rant elde etmelerine müsaade etmeyeceğiz” diyerek bölge halkına desteğini tekrarladı.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …