Cuma , Nisan 19 2024

Atatürk’ü Sevdiği Yemekler ve Türkülerle Andılar

Fethiye Evi Gönüllüleri, Fethiye Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü işbirliği ile 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası’nda, Atatürk’ün sevdiği yemekleri, Fethiyeliler ile buluşturdu. Ata’nın sevdiği türküler eşliğinde yemeklerini yiyen Fethiyeliler, kermese yaptıkları katkılarla, eğitime, engellilere ve yardıma muhtaç bayanlara destek oldu.

15 yıldan bu yana faaliyet gösteren ve Perşembe günleri düzenledikleri kermeslerden elde ettikleri gelirleri, eğitime, engellilere, yardıma muhtaç bayanlar ve güvenlik görevlilerimize gönderen Fethiye Evi Gönüllüleri, yine farklılığını ortaya koydu. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın eşi, Nesrin Saatcı tarafından kurulan Fethiye Evi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası dolayısıyla, Atatürk’ün sevdiği yemeklerden bir mönü oluşturarak Fethiyelilere takdim etti. Mönüde, etli kuru bamya, ıspanaklı börek, karnıyarık, kuru fasulye, pilav ve irmik tatlısı yer alırken, kermes boyunca Atatürk’ün sevdiği türküler de çalındı.

BAŞKAN SAATCI, “ÇOK ÖZEL BİR ETKİNLİK”
Çok sayıda vatandaşın katıldığı organizasyona Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da destek verdi. Duygusal anlar yaşadığını ifade eden Başkan Saatcı, “Fethiye Evi kurulduğu günden itibaren yaptığı hizmetlerle Fethiye’de bir efsane oldu. Nerede derdi olan bir bayan var ise, ama ekonomik ama sosyal hayatında yardıma koştular. Burası engelli kardeşlerimizin ikinci evi oldu. Özellikle, eğitimsel faaliyetler konusunda hep destek verdiler. 52 haftanın 48’inde hiçbir karşılık beklemeksizin, tamamıyla gönüllük esasına dayanan bir çabayla, burası hem Fethiye’nin hem de bölgemizin yüz akı olan bir kuruma dönüştü. Kurulduğu günden bu yana gerçekten en güzel etkinliği gerçekleştirdiler. Kültür Sosyal İşler Müdürümüz Hakan Bey’e fikirden dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Çok duygulandım. Atatürk’ün sevdiği türküler eşliğinde Atatürk’ün sevdiği yemekleri katılımcılar yedi. Siyasi görüşü ne olursa olsun, burayı bir toplanma merkezi haline getirerek, her Perşembe gelen tüm vatandaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Emeği geçenleri gönülden kutluyorum” dedi.

NESRİN SAATCI, “HER ŞEYİMİZİ ATATÜRK’ÜMÜZE BORÇLUYUZ”

Fethiye Evi Gönüllü Kurucusu Nesrin Saatcı ise, “Bugün 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası etkinliği nedeniyle Fethiye Belediyesi Kültür Sosyal İşleri Müdürlüğü’müz öncülüğünde, biz Fethiye Gönüllüleri olarak, Atatürk’ün en sevdiği yemeklerden yapmaya çalıştık. Listemizde etli kuru fasulye, pilav, karnıyarık, etli bamya, irmik helvası, ot yemeğimiz vardı. Gerçekten çok güzel bir gün oldu. Fethiyeliler çok duyarlı ve hepsi buraya akın etti. Yemekleri yetiştiremedik. Biz bugün buradaysak, ben bunu konuşabiliyorsam, kadınlarımız sokakta, hep birlikteysek, Atatürk’ümüze borçluyuz. Ona minnettarız. Emek verenlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …