Cuma , Mart 29 2024

Alternatif Tarımdan Özdemir’e Ziyaret

Alternatif Tohumbank sahibi Mehmet Şaban Eldemiz, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Gürsu Özdemir ile görüştü. Alternatif Tarım sahibi Eldemiz, Fethiye’de yürüttükleri tohum ıslah çalışmaları ve ihraç ettikleri tohum türleri hakkında Ahmet Gürsu Özdemir’e bilgi verdi.

Alternatif Tohumbank sahibi Mehmet Şaban Eldemiz, Çinli tohum firması yöneticisi Dong Dong ve Eymese Tarım sahibi Mesut Barış 4 Aralık Pazartesi günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Gürsu Özdemir ile bir araya geldi. Mehmet Şaban Eldemiz, ihraç ederek ve kendi firmaları adına tescilli olan Putin f1, Pembe Matik f1, Papel f1 ve biber çeşitleri hakkında Ahmet Gürsu Özdemir’e bilgi verdi. Mehmet Şaban Eldemiz, satışını yaptıkları tohumların yanı sıra kendilerinin de yürütmekte olduğu tohum ıslahı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ağırlıklı olarak biber ıslahı üzerinde çalıştıklarını kaydeden Eldemiz’e, Ahmet Gürsu Özdemir ihtiyaç duydukları her zaman destek olacaklarını ifade etti. Tarımın bölge ekonomisinde en çok yer tutan sektör olduğunu kaydeden Ahmet Gürsu Özdemir, tarım ihracatının artması ve Pazar çeşitliliğinin sağlanması için Odanın yaptığı çalışmaları aktardı. 2018 yılı şubat ayında gerçekleşecek olan Berlin Furuit Logistica Fuarına KOSGEB destekli iş gezisi yapılması için hazırlıkların devam ettiğini kaydetti. A.Gürsu Özdemir, “Üreticimizin ve tüccarımızın her zaman yanındayız. Avrupa turizmde nasıl bizim klasik pazarımız ise tarımda da önemli pazarımız durumuna gelebilir. Ürünlerimizi orada tanıtmalıyız” dedi.

Görüşmeye FTSO KOSGEB temsilcisi Bora Türkoğlu da katıldı. Türkoğlu, KOSGEB destekleri hakkında bilgi verdi.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …