Cuma , Nisan 26 2024

Abbas Güçlü Belgesel Günlerine Katıldı

Fethiye’de Adabelenliler Derneği tarafından düzenlenen 3. Belgesel Günleri etkinliklerine eğitim programlarıyla tanınan Ünlü Gazeteci ve Yazar Abbas Güçlü de katıldı. Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi salonunda öğrenci filmleri gösterimleriyle başlanan 3. Fethiye Belgesel Günlerinde yönetmen Pelin Öztürk tarafından hazırlanan köy enstitüleri konulu belgesel izlendi.

Geçtiğimiz yıl 2.si düzenlenen Belgesel Günleri etkinliklerinde ödül alan ”Meyus kesin kadındır ve o bir kadın” isimli filmlerin izlenmesinin ardından eğitim programları ile tanınan Abbas Güçlü, eğitim üzerine söyleşide bulundu. Etkinlikleri Muğla eski Milletvekilleri Sami Gökmen, Ali Cumhur Yaka’nın yanı sıra Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca da izledi. Abbas Güçlü Türkiye’deki eğitim sistemi değişiklikleri üzerine düşüncelerini paylaştı. Güçlü’ye Belgesel Günleri anısına hazırlanan plaketi Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca sundu. Güçlü ve yeni Belediye Başkanı Karaca’ya belgesel günlerine katılanlar büyük ilgi gösterdi.

Karaca, yaptığı kısa konuşmada; Kumluova Belediye Başkanlığı görevi sırasında bir ilkokul, ortaokul ve lise kazandırdığını, devletten bir kuruş para almadan kendisinin, yakınlarının ve hayır severlerin desteğiyle yaptırdığını, öğrencileri bursların yanı sıra 5 yıl boyunca sosyal belediyeciliğin gereği olarak ücretsiz taşıdıklarını ifade etti. Karaca, Fethiye’de eğitim adına yapılabilecek ne varsa sınırsız destek vereceğini, aydın, çağdaş, demokrat bir ülkenin geleceği için çalışmalar yapacağını, Abbas Güçlü’nün söyleşisinde belirttiği Türkiye’de bazı belediye başkanlarının kentleri ranta teslim ettiği şeklindeki uyarılarına Fethiye’de asla 5 yıl boyunca böyle bir şey olmayacağını, ranta teslim etmeyeceğini, Fethiye’ye ihanette bulunmayacağını, Fethiye’nin balkonlarından begonyalar ve değişik çiçeklerin sarkacağını belirtti. Programın ardından açıklamalarda bulunan Abbas Güçlü, Fethiye’ye değişik dönemlerde geldiğini kaydetti. Güçlü, ”Fethiye’ye farklı süreçlerde geldim. Bu kez herkesi daha heyecanlı gördüm. Eskiden bu kadar fazla heyecan yoktu.

Fethiye’de daha iyi olma, daha yüksek çıtalara çıkma heyecanını hissettim. Eğitim konusunda daha duyarlı hale gelmiş. Bu heyecanı önemli olan sürdürebilmektir. Eğer bu heyecanla yola devam ederse Fethiye önümüzdeki 3-5 yıl içerisinde çok daha iyi noktalara gelebilir” dedi. Abbas Güçlü, ”En az mahvolan kentlerden biri Fethiye. Yani o noktada bu standardı koyması lazım. Örneğin Fethiye 200 bini aşmayacak. Ona göre bir yapılanma getirilmeli. Ama dediğim gibi ben bir önceki gelişimde böyle bir heyecan görmemiştim. Fethiye’nin biraz daha her açıdan renklenmesi lazım” dedi.

Güçlü, gördüğü ilginin hatırlatılması üzerine, ”Bu ilgi Abbas Güçlü’ye değil de eğitime olan ilgi bu bence. Sevindirici bir durum. Fethiye’nin daha iyi olacağına dair bir neden bu. Yazılarımız da devam ediyor” dedi. Adabelenliler Derneği Fethiye temsilcisi Abdullah Taşçıoğlu da ”Çok iyi geçti. Bugün çok mutluyduk. Öğrencilerimizin çektiği belgeselleri izledik. Abbas Güçlü inanılmazdı. Takdir seyircinin, takdir Fethiye’nin…” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …