Perşembe , Nisan 25 2024

78’inci Kuruluş Yılı Törenle Kutlandı

Fethiye Cumhuriyet Meydanında Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 78’inci yılı törenle kutlandı. Törene CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Fethiye Şube Başkanı Hasan Gürhan ve yönetim kurulu üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Fethiye Şubesi Başkanı Haydar Murat Topçu ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Kadınları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ebru Oğuzhan Yeter ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Tören Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Fethiye Şube Başkanı Hasan Gürhan’ın Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulup ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Fethiye Şube Başkanı Hasan Gürhan, “Köy Enstitüleri Atatürk ilke ve devrimlerinin Anadolu’da bir güneş gibi aydınlanmasının adıdır. Köy enstitüleri iş içinde üretim yapmanın adıdır. Köy enstitüleri Atatürk’ün Anadolu’da harf harf, devrim ve yaşamanın yazılmasıdır. Köy Enstitüleri türkülerdir. Köy Enstitüleri barışın, arkadaşlığın, kardeşliğin adıdır. Köy Enstitüleri bu ülkenin birleşmesinde, kenetlenmesinde, eğitim ve bilimin öne çıkmasında yol alan bir kurumun adıdır. Köy Enstitüleri aklın, bilimin, Atatürk’ün değdi gibi mürşidin, bilimin yoludur. Bu nedenle bilim yolunda yeniden Köy Enstitüleri, yeniden barış, yeniden ülkemizin birliği, dirliği, güzelliği için kenetlenelim diyoruz” dedi.

Törenin ardından katılımcılar Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler. Daha sonra Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Fethiye Şube Başkanı Hasan Gürhan ve köy enstitülü öğretmenler ile bazı vatandaşla zeybek oynadı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …