Perşembe , Nisan 25 2024

6 ORGANİZATÖRE TUTUKLAMA

Fethiye’de gerçekleştirilen mülteci operasyonu sonucu gözaltına alınan 4’ü kadın, 2’si Suriyeli 12 organizatörden 6’sı çıkarıldığı nöbetçi mahkemeC tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklananlardan 3’ünün yabancı uyruklu olduğu da öğrenildi.

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü polis ekipleriyle Sahil Güvenlik ekiplerinin ortaklaşa düzenledikleri operasyon sonucu yakalanarak gözaltına alınan 2’si Suriye, 1’i Irak uyruklu 12 organizatör emniyetteki işlemlerinin ardından Fethiye Adliyesi’ne sevk edilmişti. Bu organizatörlerden 3’ü yabancı uyruklu 6’sı tutuklanıp cezaevine gönderilirken, 4’ü adli kontrol şartıyla, 2’si ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Marmaris’ten çaldıkları ‘Vektor’ isimli 6 kişilik tekneyi Fethiye’ye getirip Karagözler Mahallesi’ndeki tersaneler bölgesi civarında 28’i erkek, 12’si kadın, 20’si çocuk olmak üzere toplam 60 Suriyeli sığınmacıyı yasa dışı yollardan İtalya’ya kaçırmak üzere tekneye bindirirken yakalanan 12 organizatör Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği tarafından hazırlanan suç dosyası ile adliyeye sevk  edilmişti.  Fethiye Nöbetçi Mahkeme’de yapılan sorgulamanın ardından Suriye uyruklu Ahmad T., Cemil S., Irak uyruklu Garib Yasin M., ile Y.E., D.I., S.G., tutuklanıp cezaevine gönderildi. B.K., M.İ.K., A.T., ve A.Ç. ise adli kontrol şartıyla, T.D. ve D.A.D ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği yetkilileri, Fethiye Sahil Güvenlik Komutanlığı ile birlikte göçmen kaçakçılığına karşı operasyonları sürdürmeye devam edeceklerini bildirdiler.

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …