Cuma , Nisan 19 2024

Başarının Ödülünü Yamaç Paraşütü Yaparak Aldılar

Muğla’da belirlenen 26 başarılı öğrenci “Başarıya uçanlar projesi” kapsamında yamaç paraşütüyle uçuş yaptı. Fethiye’deki bir yamaç paraşütü firmasıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırladığı proje kapsamında 13 ilçeden belirlenen 26 öğrenci Ölüdeniz Mahallesi’ndeki Babadağ’a çıktı.

Öğrenciler, hazırlıklarının ardından bin 200 metre pistinden tandem (ikili) uçuş yaptı. Öğrencilerle Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya da uçtu.

Ölüdeniz manzarasını izleyen protokol üyeleri ve öğrenciler Ölüdeniz’deki Belceğiz Plajı’ndaki piste indi.

Kaymakam Şahiner, gazetecilere yaptığı açıklamada Fethiye’de turizmin 12 aya yayılması için çeşitli etkinlilerin düzenlendiğini söyledi.

Proje kapsamın 13 ilçeden 26 öğrencinin uçuş yaptığını belirten Şahiner, “Türkiye’nin birçok ilinde sert kış yaşanırken Fethiye’de yazdan kalma bir gün yaşanıyor. Daha önce de uçuş yapmıştım ama bu mevsimde daha güzel ve anlamlı bir uçuş oldu. Herkesi bu güzellik için Fethiye’ye davet ediyoruz.” Dedi.

İl Mİlli eğitim müdürü Celalettin Ekinci ise “Muğla’nın ödülü böyle olur dedirten bir etkinliğin gerçekleşti. Etkinlikte çocukların da çok mutlu oldu. Hayatınızda bunu muhakkak bir kez yapın. İkinciyi zaten yapmak isteyeceksiniz. Muğla’ya, Fethiye’ye aşık olacaksınız. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz de başarılarının devamını dilerim.” Diye konuştu.

Köyceğiz Fen Lisesi’nde okuyan Betül Sungur şöyle konuştu: “Daha önce hiç yamaç paraşütü yapmadım. Projeye dahil olduğunu için çok mutluyum. Yukarıdan manzara çok güzeldi. İnsan kuş gibi özgür hissediyor. Yamaç paraşütüyle uçmak hayalimdi. Böyle bir proje olmasa belki de bunu hep ertelerdim. Herkese çok teşekkür ederim”

Fethiye Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Beyza Nur Ünlü ise daha önce uçağa bile binmediğini yamaç paraşütüyle uçuş yapmanın çok keyifli olduğunu ifade etti.

Ünlü, uçuşun çok eğlenceli olduğunu ve bugüne kadar aldığı en güzel karne hediyesi olduğunu kaydetti.

Zafer Şeker bugün 26 öğrenciyi yamaç paraşütü ile uçuruyoruz. Turizm 12 ay olacaksa Fethiye’de bazı şeylerin başlangıcı olması gerek. Hava çok güzel Ölüdeniz’de  böyle başarılı öğrenciler ile bugünü değerlendirmek güzel oldu dedi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …