Cuma , Nisan 19 2024

29 bin öğrenci, yeni eğitim-öğretim yılına başladı

Fethiye’de yaz tatilinin ardından yaklaşık 29 bin öğrenci, yeni eğitim-öğretim yılına 18 Eylül’de çalacak ilk ders ziliyle başladı. Yeni eğitim-öğretim maratonu, 8 Haziran 2018 Cuma günü sona erecek.

3 ay süren tatil bugün sona ererken öğrencileri de heyecan sardı. Türkiye genelinde milyonlarca öğrenci 18 Eylül Pazartesi çalacak olan ilk ders zilini beklerken, Fethiye’de 29 bin öğrenci ders başı yaptı.

İlçedeki 135 okul ve bin 126 derslikte toplamda görev alacak olan öğretmen sayısı ise bin 981 olacak. İlçedeki okul inşaatları 3 aylık sürede tamamlanırken, derslik ve öğretmen konusunda her hangi bir sıkıntı yaşanmayacağı bildirildi.

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılına girdiğimiz bu günde Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Fethiye’deki okullarımız 3 aylık bir sürede hepsinin tadilatları yapıldı ve şu an ilçemizde hiç bir okulda sıkıntı yok. Bunun yanı sıra öğretmen açığı da bulunmamakta. Hatta bazı branşlarda fazla öğretmen var. Fethiye’de yaklaşık 29 bin öğrencimiz 2017-2018 eğitim öğretim yılına 18 Eylül Pazartesi (bugün) başlayacak. 2 bin 800 anaokulu, 17 bin ilkokul ve ortaokul, 9 bin lise öğrencimiz var. İlçemizde TEOG ve LYS yerleştirmelerine baktığımız zaman Muğla’da ciddi bir başarıya sahip.”

İlçede ikili eğitim yapan okulların tam gün eğitime geçmesi için çalışma başlattıklarını ve çalışmaların sonucunda olumlu gelişmelerin yaşandığını ifade eden Kaya: “Fethiye’de ikili öğretim yapan 6 okulumuz vardı. Bunlardan kurtulmanın yollarını aradık ve bir çalışma içine girdik. 18 Eylül itibariyle ikili öğretim yapan okullarımızdan Vali Recai İlkokulu-Ortaokulu, Yusuf İzzet Gökçe İlkokulu-Ortaokulu ayrı binalarda tam gün eğitime geçebilecekler. Bunun yanı sıra Karagedik İlkokulu-Ortaokulu da tam gün eğitime geçmek üzere. Çatalarık İlkokulu-Ortaokulunda çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Kaymakam Karslıoğlu’nda ikili eğitimimiz devam ediyor. Bununla ilgili çalışmamız son noktaya geldi. İnşallah yakın zamanda buradaki sorunu da çözeceğiz” diye konuştu.

Fethiye’deki eğitim seviyesini daha yukarılara taşımak için istişarelerin sürdüğünü ifade eden Kaya; “Üstün zekalı ve yetenekli öğrencilerimizin yetiştiği, derslerin dışında bilim sanat merkezlerimiz var. Fethiye’den Muğla’ya bilim sanat merkezlerine giden yaklaşık 50 öğrencimiz var. Bu okulun Fethiye’de de açılması için çaba sarf ediyoruz. Yakın zamanda bunun müjdesini Fethiyelilerle paylaşacağız” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …