Cumartesi , Nisan 27 2024

2024 yılının ilk meclis toplantısı gerçekleşti

Fethiye Belediyesi Ocak Ayı olağan  meclis toplantısı Alim Karaca başkanlığında gerçekleşti. Maddeler oy birliği ile geçerken Denetim ve Yardım komisyon üyeleri de belli oldu.

Fethiye Belediyesi meclis toplantılarının her ayın ilk iş günü yapılması oy birliği ile kabul edildi. Denetim komisyon üyeliklerine Sami Kemik, Yücel Börekçi, Metin Sevinç, Ufuk Bildirici, Kamil Mutlu Demirtaş seçildi.

Yardım komisyonu üyeliğine Melek Gözde Gürsoy, Ayşe Çiftçi ve Kamil Mutlu Demirtaş seçildi. Belediyede sözleşmeli olarak çalışan personel maaşının, memur zammı ile aynı oranda artış olması yönünde oy birliği ile kabul edildi.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün, 4857 Sayılı Kanunu ve 30 Haziran 2012 tarih ve 28339 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6331 Sayılı Sağlığı ve Güvenliği Kanunu uyarınca Belediyemizde kısmi zamanlı işyeri hekimi çalıştırılması ve Sözleşme hükümleri gereğince çalışan personelimizle orantılı olarak Türk Tabipler Birliği’nin 2024 Yılı işyeri Hekimliği Asgari Sözleşme Ücret Tarifesine göre 01/01/2024’den geçerli olmak üzere ücretinin belirlenmesi  hakkındaki madde oy birliği ile kabul edildi.

Zabıta hizmetlerinde fiilen çalışan personele 2024 yılında ödenecek aylık fazla çalışma ücreti 2 bin 470 tl olarak belirlendi.

Plan ve Proje Müdürlüğü’nün, İsmet Kiremitli vekili Özlem Arslan’ın 07/12/2023 tarih ve   54261 sayılı dilekçesi ile Muğla ili, Fethiye ilçesi, Çamköy Mahallesi, 257 ada 1 parsel numaralı İsmet Kiremitli’ye ait taşınmazın bulunduğu alanda uygulanacak olan 3194 sayılı İmar Kanununun 18. Maddesi gereğince uygulama yapılacak sahada kalmakta D.O.P. oranı: 0.45’in üzerinde olduğundan 93.48 m²’lik kısmının imar uygulamasında bağış olarak kullanılması talep edilmekte olduğu, Bahse konu taşınmazı kapsayan alanda Belediyemizce 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi gereğince uygulama yapılması planlanmakta olup, D.O.P oranının %45 den fazla olması nedeniyle yeniden D.O.P. alınamayacak olup, 22/02/2020 tarih ve 31047 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmelik hükümlerinin Düzenleme Ortaklık Payına Esaslar başlıklı 14. Maddesinin 8. fıkrası uyarınca, parselden 93.48 m² alanının D.O.P’nı dilekçeye istinaden bağış olarak kullanılmasının 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun Meclisin Görev ve Yetkileri başlıklı 18. Maddesinin (g) fıkrasında belirtilen “şartlı bağışları kabul etmek” hükmüne istinaden madde oy birliği ile kabul edildi.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ nün, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 29/11/2023 tarih ve              E-54107983-769-111617 sayılı yazısında belirtildiği üzere, Müdürlüğümüz faaliyet konuları ile ilgili işbirliği veya ortak çalışmalar yürüttüğümüz Fethiye Alzheimer Derneği, Altı Nokta Körler Derneği, S.S. Fethiye Kadın Girişimi Üretim İşletme Ve Kalkınma Kooperatifi ve S.S. Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerine Fethiye Belediyesi olarak kullandırılan taşınmazların kullanım koşulları ile diğer ortak faaliyetlerde uygulanacak usul, esas, sorumluluk ve kuralların belirlendiği protokollerin yapılabilmesi için Belediye Meclis Kararı alınması ve yapılacak Protokol vb. işlemlerin gerçekleştirilmesi için Belediye Başkanı Alim Karaca’ya yetki verilmesine ilişkin madde oy birliği ile kabul edildi.

Fen İşleri Müdürlüğü’nün, Muğla ili, Fethiye ilçesi, Patlangıç ve Pazaryeri Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Ramazan KARADAĞ Sokak, 382/3. Sokak ve 448. Sokaklar üzerinde, Mülkiyeti Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne ait parsellerden oluşan, Fethiye Sulaması, Karaçulha Sol Sahil Ünitesi, Y2-A Yedek Kanal Servis Yolunun (Km:2+049,85-3+076,37) halihazırda servis yolu ve sulama arkı olarak kullanılan alanda tarafımızca yol genişletme ve düzenleme çalışmalarının yapılması planlanmakta olup, bahse konu servis yolunun tarafımıza devrinin yapılması ile ilgili madde oy birliği ile kabul edildi.

Kültür İşleri Müdürlüğü’nün, ÇEVKO (Enerji Verimliliği ve Çevre Koruma) Derneğinin Avrupa Birliği tarafından finanse edilecek olan “Bisikletli Ulaşım ve Bisikletli Turizm Stratejileri Geliştirme” Projesine İşbirliği Protokolü (ortak olarak) yapılması için Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Oğuz Bollelli’ye yetki verilmesine ilişkin madde oy birliği ile kabul edildi.

Plan ve Proje Müdürlüğü’nün, ilçemiz sınırları içerisindeki Sokak, Cadde ve Bulvarlarda düzenin sağlanması ve nizamın korunması amacı ile; Sokak, Cadde ve Bulvarlara isim verilmesi ile ilgili dilekçeye konu taleplerin önüne geçebilmek için, Adres ve Numaralamaya ilişkin yönetmeliğin Meydan, Bulvar, Cadde, Sokak ve Küme Evlere Ad Verilmesi Başlıklı 14.maddesine istinaden Sokaklara sadece “Numara”, Cadde ve Bulvarlara ise “İsim” verilmesine ilişkin madde oy birliği ile kabul edildi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün, Fethiye Belediye Başkanlığı Park ve Bahçeler Müdürlüğü görev faaliyetleri arasında yeşil alanlarda dikili bulunan bitkilerin mevsimlik budama ve şekillendirme çalışmaları, bu alanlarda çim biçme, tırpanlama, çapalama, gübreleme, ilaçlama, temizlik ve sulama gibi hizmetlerin yürütülmesi iş ve işlemlerinin yer almakta olduğu, bu süreç içinde aktif olarak yapılmakta olan ve yapılacak olan faaliyetlerin sürekliliğinin sağlanması ve karşılanması gerektiğinden, Park ve Bahçeler Müdürlüğü Çalışma Esas ve Usulleri Hakkında Hazırlanan Yönetmelikte yer alan Madde 3: (e) bendine istinaden başta olmak üzere hayatın doğal akışı içinde yaşanabilecek deprem, sel gibi doğal afetlerde halkın su ihtiyacının karşılanmasında ve Orman/Konut yangınlarında talep doğrultusunda ilgili kurumlara destek olabilmek adına, Belediyemiz Hizmet Araçları bünyesine 1 adet ARAZÖZ SULAMA ARACI alımının (Ford Trucks 2533dc Ecotorq 6×2 Euro6 Dizel Düz Vites Alçak Tavan Yataksız Tek Kabin Kamyon 2023 Model 13.000 lt Paslanmaz Malzemeden İmal Su Tankeri) Hazine ve Maliye Bakanlığı Devlet Malzeme Ofisinden gerçekleştirilmesine ilişkin madde oy birliği ile kabul edildi.

 

2023 Yılı Aralık Ayı Meclis Toplantısında gerekli inceleme ve araştırmanın yapılabilmesi için İmar Komisyonuna havale edilen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının 27/09/2023 tarih ve E-81441201-115.01.99-243255 sayılı yazısındaki; Muğla ili, Fethiye ilçesi, Karaçulha Mahallesi,  879 ada 1 parsele ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği dosyası onaylanmak üzere Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına iletilmiş olup, yapılan inceleme sonrasında dosyada belirtilen eksikliklerin tamamlanmasının talep edilmiş olduğu, Söz konusu İmar Planı Değişikliği Belediyemizce ihale edilen işlerden olup, 879 ada 1 parsel günümüz mevzuatında yeri olmayan Ġ-3 tanımlı alan olarak bırakıldığı, parsel ve etrafının tamamı A-3 yapılaşma koşullarına sahip iken 2013 yılında mülga Karaçulha Belediyesince yapılan Plan Değişikliği ile Ġ-3 tanımlı alan olarak tanımlanmış olduğu, Plan Değişikliği Ġ-3 tanımının söz konusu parsel etrafındaki diğer adalar ve 2012 Yılı onaylı planda olduğu gibi, mevzuata uygun olan A-3 tanımı olarak değiştirilmesinden ibaret olduğundan, söz konusu Plan Değişikliğinin uygunluğuna ilişkin konunun Meclisimizce değerlendirilmesi ile ilgili hazırlanan İmar Komisyonu Raporu oy birliği ile kabul edildi.

2023 Yılı Aralık Ayı Meclis Toplantısında gerekli inceleme ve araştırmanın yapılabilmesi için Diğer İşler ve Yönetmelikler Komisyonuna havale edilen Muğla Valiliği Kadastro Müdürlüğü’nün 30/11/2023 tarih ve E-35457871-170.02-10890599 sayılı yazısı ile Muğla ili, Fethiye ilçesi, Nif Mahallesinde 3402 sayılı Kadastro Kanunu kapsamında yapılacak Kadastro çalışmalarında görev yapmak üzere 9 adet bilirkişinin seçilmesi gerektiği bildirildiğinden, Nif Mahalle Muhtarı Ferat UYSAL’ın 01/12/2023 tarih ve 52903 sayılı dilekçesinde tarafımıza bildirilen isimlerin, Muğla ili, Fethiye ilçesi, Nif Mahallesinde 3402 Sayılı Kadastro Kanunu kapsamında yapılacak Kadastro çalışmalarında görev yapmak üzere Bilirkişi olarak seçilmeleri hususuna ilişkin hazırlanan Diğer Diğer ve Yönetmelikler Komisyonu Raporu oy birliği ile kabul edildi.

İklim değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün, Fethiye Belediyesi sınırları dahilindeki çevre ve doğal değerlerin korunması kapsamında denizel ve karasal ekosistemlere, doğal ve kültürel kaynakların sürdürülebilir kullanılmasına, deniz, deniz çevresi ve deniz kıyılarında koruma ve temizleme çalışmalarının çeşitli faaliyet ve işler ile daha etkin yürütülmesi için Deniz Temiz Derneği ve Akdeniz Koruma Derneği ve bunun gibi kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kamu yararına çalışan dernekler, Cumhurbaşkanınca vergi muafiyeti tanınmış  vakıflar ve Esnaf Sanatkarlar Melek Kuruluşları kanunu kapsamında meslek odaları ile işbirliği konusunda protokoller yapılmasına  ve bu protokollerin imzalanması için Belediye Başkanı Alim Karaca’ya yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …