Cuma , Mart 29 2024

Üyük  Ak Parti’den Cumhur İttifakı Adayı Gösterilebilinir mi?

 

 Ak Parti 31 Mart belediye seçimleri için ilçelerde bir sürpriz yapabilir mi?. Daha doğrusu Fethiye için bir sürpriz yani bir oluşum mu ? bekleniyor. MHP ile Cumhur ittifakını ilçeye yansıta bilirler mi?. Bu doğrultuda geçen dönem Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan adayı  Mehmet Üyük düşünülüyor olabilir mi?. Ak Partide iki aday üzerinde yoğunlaşmışken Mehmet Üyük ismi dillendirilmesi dikkatleri çekiyor. Fethiye İlçesinin belediye başkan adayı bir türlü açıklanmamasının sebebi Cumhur İttifakı adayı düşünülmesi olabilir mi acaba?.  Adayın belirlenmesine sayılı günler kala Mehmet Üyük Ak Parti ve MHP adayı olarak gösterilebilir mi?. Mehmet Üyük cumhur ittifakından aday gösterilse Ak partide sürpriz son dakika sürpriz ve son dakika golü atılmış gibi  olacak.   

Fethiye siyasetinde son dokunuşlar ve arayışlar devem ediyor. Her parti ilçe belediye başkanlığını kimi aday gösterirse alınır ve alınmazı  son dakikaya masada hazır tutuyor. Bu kapsamda aday belirlemede son haftalara girilmesine rağmen yine de yeni isimler düşünüldüğü duyuluyor. İşte son günlerde dillendirilen Mehmet Üyük olduğu öğrenildi. Mehmet Üyük geçen dönem MHP’den Fethiye Belediye başkanı olmuş, efendiliği,genç,sevilen kişiliği,toplum tarafından da beğenilen bir aday olmasından dolayı Cumhur ittifakı ile Ak Partiden aday gösterilmesi düşünüldüğü bazı kesimlerin Ak Parti genel merkezine sunulduğu, masada böyle bir alternatifinde olduğunu duyduk. Daha önce Mehmet Üyük’ün ilçe genelinde bir çalışma yaptığı,ama ilçelerde cumhur ittifakının olmayacağı belirtilmesi üzerine girişimlerde bulunmadığı, ama son bir haftadır, bazı kesimlerin Mehmet Üyük üzerinde durmaya başladı ve partinin ilgili birim ve yetkili organları tarafından aradığı bilgisi sürpriz adaylığı ortaya çıkartı.

Ak Partiden veya genel merkez tarafından resmi bir açıklama gelmedi. Siyasilerden edindiğimiz bilgilere göre  , “Ama bu kadar geciktirilmesinin sebebi olarak öğrendiğimiz durumun bu yönde olduğu savunuldu. Ak Parti olarak her türlü araştırmalar yapılıyor, birde diğer siyasi partilerin daha adayını açıklamaması da adaylık sürecinin devam ettiğini gösteriyor. İlçenin politik açıdan çok farklı bir konumda olması, mevcut belediye başkanı Behçet Saatcı’nın  halen yönünü belirlememesi ben şuradan adayım dememesi adayın resmi olarak açıklanmamasında büyük yer teşkil ettiği belirtildi.  Geçtiğimiz dönem MHP adayı olan Mehmet Üyük, MHP ve AkPartinin yani Cumhur ittifakından aday gösterilebilinir mi?. Bu mümkün olabilir mi?. İşte bunların netleşmesi için bazı konuların resmileşmesi gerekiyor. Haydi hayırlısı olsun. Ak Parti en geç 9 Ocak 2019 günü kadar adayını açıklayacak diye biliyoruz. Ama CHP Muğla ili içindeki adaylarını 16 Ocak’a kadar süreceğini bundan dolayı belki Ak Parti de bu süreyi kullanabilir. Ama seçim takvimi ilerliyor. 31 Marta seçim yapılacak. Onun için adayların belirlenmesi ve yapılacak çalışmalara yoğunlaşılması da bir o kadar önemli. Haber Mesut BÖLÜK

About egegazetesi

Check Also

AKDENİZLİ: “HAZİRAN ATAMALARINDA HAKİM VE SAVCILARIMIZ DA GELECEK”

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları …