Perşembe , Mart 28 2024

Turizm Fuarları Öncesi Toplantı

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (Çalış-Der) ve yönetim kurulu üyeleri, turizm fuarları öncesi toplantı yapıp, turizmi masaya yatırdılar. Çalış-Der Başkanı Mete Ay ve Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut Çakır, Cenk Şimşek, Hüseyin Küp ve M. Selim Günday, dernek binasında toplantı yaptı. 2017 sezonunu değerlendiren ve 2018 turizminin daha iyi olması için fikir alışverişinde bulunan turizmciler, 7-10 Aralık’ta yapılacak olan Travel Turkey İzmir fuarı hazırlıklarına başladılar.

Toplantı öncesi gazetecilere açıklama yapan Çalış-Der Başkanı Mete Ay: “Her toplantımızda bölgemizdeki turizmi, doğal değerlerimizi koruyarak nasıl geliştirebiliriz, Fethiye’miz için ne yapabiliriz, ticaretimizi nasıl kuvvetlendiririz ki Fethiye’mize bir faydamız olsun bunların savaşını veriyoruz. 7-10 Aralık’ta Travel Turkey fuarına katılıyoruz. Turizm konseyimizin birlikteliği ile katılıyoruz. Geçen sene özellikle İzmir, İstanbul ve Ankara fuarlarını yaptık ve bu yaz bunların çok faydasını gördük. Bölgemizin farkındalığını arttırmış olduğumuzu düşünüyorum Çünkü temmuz ve ağustos aylarında gelen yerli turistlerin bu fuarların çok etkisi olduğunu düşünüyoruz. Bu sene bizde bazı farklılıklar yapacağız. Yönetim kurulumuzla tanıtım çalışmalarına hummalı bir şekilde çalışıyoruz. Yeni bir katalog bastırıyoruz. Bu sene sosyal medya da daha çok kuvvetli olmaya çalışacağız çünkü Türk halkı sosyal medyayı çok güzel takip ediyor. Umut ediyoruz önümüzdeki sene daha güzel olacak. Özellikle İngiltere fuarından gelen haberler umut verici. Bizim bölge olarak İngiliz bölgesi olduğu için biraz daha umutlandık, heveslendik. 7-10 Aralık’ta İzmir’den geçen, İzmir’e gelmek isteyen, turizme bir ölçüde meraklı olan bütün otelcilerimizi, Fethiyelilerimizi Travel Turkey fuarına bekliyoruz” dedi.

Ay: “2016 turizm sezonu 15 Temmuz’dan sonra baya bir sorunluydu ancak 2017’de 15 Temmuz’da tatile çıkamayan Türk halkımız İzmir, İstanbul, Ankara, Kırklareli, Türkiye’nin her tarafından Fethiye’ye akın etti. Özellikle Çalış bölgesindeki otelciler bu akından payını aldı. 2016’dan daha iyi bir 2017 gördük. Bundan 4-5 yıl önceki performanstan uzaktan yakından alakası olmasa da umut vericiydi. Ama böyle böyle olacak. 4 yıl iyi geçecek, 1 yıl kötü geçecek. Tabi ki bunlar Türk hükümetinin siyasal konjektörüne, dış ülkelerle siyasal ilişkilerimize de bağlı ama hükümetimiz şu anda özellikle turizmin önemi konusunda önemli çalışmalar yapmaya başladı. Hükümetimiz İngiltere fuarında gördüğüm kadarıyla inanılma para harcamış ve oradan gelen haberler de çok umut verici. Umut ediyorum savaş, terör, siyasi politikamız turizmi etkilemez ve turizmciler önümüzdeki sene bankalara olan borçlarını rahat rahat ödeyebilirler” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …