Çarşamba , Nisan 24 2024

Saatcı, Büyükşehir’e Aday Mı Oluyor?

20 Yıldır Fethiye belediye başkanlığı yapan Behçet Saatcı,İyi ve CHP arasındaki ittifak sadece büyükşehiri kapsayınca sesliğini sosyal medya üzerinden bozdu. Tweetinde  şöyle dedi, “Böyle ittifak olmaz.Bu iş,düzeldi,düzeldi.Aksi takdirde,Şahsım;Muğla Büyük Şehir Belediye Başkan adayıdır.Biz aday olacak bir kapı buluruz. Sözleriyle tamamladı. Behçet Saatcı böylelikle İyi partiden de istifa etmeye hazır olduğunu ortaya koydu ve 2014 belediye başkanlığı seçiminde saflarına katıldığı demokrat Partiye göz kıptığı görüldü…. Daha önce söylediği gibi mücadelemi Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yaparım diyor. Belediye Başkanı Saatcı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına çıkması Ak Partiye yarar ve CHP’nin adayı Dr. Osman Gürün’e çok oy kaybettirir.  

“CHP’li BAŞKANLARDA AÇIKLAMIŞTI”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) PM, Muğla’ ilçelerinde  mevcut belediye başkanlarını sıralamada göstermeyince başkaldırmalar yaşanmış benzer açıklamalar yapılmıştı. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar,Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık ve Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik’te aynı görüşte olan belediye başkanları olduklarını belirtiler. Partinin bugünlere gelmesinde her türlü fedakarlığı verdiklerini ama partinin beraber yürüdükleri halde yolda buldukları ile değiştirilmesi olduğunu vurguladılar. Başka partilerden aday olacaklarının sinyalini vermişlerdi. Bu gün yarın CHP’de her şey netleşecek küskün ve kırgın belediye başkanları daha çoğunlukla Demokrat Parti saflarında aday olacaklarını biliyoruz.

“ŞİMDİ SIRA SAATCI’DA”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Muğla ili içindeki CHP ve İyi Parti  ittifakın 13 ilçede her iki parti kendi adayları ile belediye Başkanlığı seçimine girecek açıklamalarının ardından sesliğe bürünmüştü. Tabi o günlerde tabiat anada yerde gökte rahat değildi. Muğla’nın ilçelerinden olsun, komşu ilimiz Antalya ve ilçelerinden olsun,sel,hortum,rüzgar,toz bulutları  ve aşırı yağışlardan oluşan afet haberleri geliyordu. Ama aradan geçen bir gün sonra sabah saatlerinde Behçet Saatcı’dan seslik bozuldu. Bu sesi Tweetle bozmuştu. Soyadı gibi saatler 10:45 şi gösterdiğinde kendi hesabından şöyle seslendi dünya üzerine, “Günaydın. Herkeze iyi pazarlar. Böyle ittifak olmaz.Bu iş,düzeldi,düzeldi.Aksi takdirde,Şahsım;Muğla Büyük Şehir Belediye Başkan adayıdır.Biz aday olacak bir kapı buluruz”. Bu sözler ne anlam ifade ediyor. Son ana kadar ittifak için bekleyen Behçet Saatcı’nın daha fazla beklemeye tahammülünün kalmadığını gösteriyor. Bunun yanında partisi tarafından ikinci kez yanıltıldığını bundan dolayı düzeltildi,düzeltildi aksi taktirde ben bu handa durmam eski partim Demokrat Partiden Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayıyım diyor.

 “SAATCI’YA İYİ PARTİDEN 2 SON DAKİKA GOLÜ”

1- İyi Partiden Milletvekili olması için teklif gelmişti.Behçet Saatcı’da sıcak bakıyordu.Daha önce 1. Sıra olduğu belirtiliyor ve kesin olarak açıklanması için beklemesi isteniyordu. Behçet Saatcı’da o süreçte son dakikaya kadar bekledi. Ama şuandaki mevcut milletvekili Metin Ergün’u kıramadıkları için 1. Sıraya onun belirlenmesiyle Behçet Saatcı’nın teşekkür ettiğini biliyoruz.

2-Yaklaşık olarak altı  aydır CHP ve İyi Parti arasında yapılacak ittifak ile CHP’nin aday çıkartmayacağı söyleniyordu, Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya ama Perşembe günü iki genel başkan nezdinde yapılan protokol ile yine son dakika değişikliği ile gol atılmış oldu.Bu yapılanlar doğrultusunda Başkan Saatcı’nın attığı tweet, son dakikaya gelmeden verilen siyasi bir mesaj. Son kez aldığım siyasi terbiye nedeniyle bu başkan düzelme olmaz ise burada durmaz.Daha önce söylediği gibi mücadelemi Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yaparım diyor. Belediye Başkanı Saatcı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına çıkması Ak Partiye yarar ve CHP’nin adayı Dr. Osman Gürün’e çok oy kaybettirir. Kazanma ihtimali olur mu olmaz mı?. Burada şunu çok açık bir şekilde vurgulamak gerekir ki; Behçet Saatcı,garanti görmediği hiçbir siyasi harekete girmez. Onun için siyaset şenlenecek. 31 Mart gecesi sürprizler ile dolu bir gece olacak. Olaki Marmaris ve Bodrum Belediye Başkanları CHP’den aday gösterilmez ise işte o zaman “Kartlar yeniden masaya dağıtılacak” demektir. Kağıt oyunu el çabukluğu ister onu da kim yapar dağ taş kim gezer kendini anlatırsa bu seçimi o aday alır. Behçet Saatcı’nın ağzı laf icratı büyükşehirde çok farklı olur.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …