Salı , Nisan 16 2024

ÖZYER : PORTEKİZLİ TURİSTLERİ ÜLKEMİZE,  ÖZELLİKLE DE MUĞLAMIZA BEKLİYORUZ

 

ÖZYER : PORTEKİZLİ TURİSTLERİ ÜLKEMİZE,

 ÖZELLİKLE DE MUĞLAMIZA BEKLİYORUZ

     BASIN DUYURUSU                       

 

    Muğla Milletvekili ve AKDENİZ-PA Türk Grubu Başkanı Hasan Özyer, Portekiz’in Türkiye Büyükelçisi Paula Leal da Silva’yı TBMM’ndeki makamında kabul etti.

Portekiz’de yapılan AKDENİZ-PA 11. Genel Kurulu sonrası, Özyer’i ziyaret eden Portekiz Büyükelçisi ile ikili ilişkiler, Türkiye’nin Avrupa Birliği süreci, Suriye, mülteciler, terör ve turizm konuları ele alındı.

Portekizli dostlarımızın Muğla’yı  tercih etmelerini bekliyoruz

Görüşmede, Portekizli turist sayısında nispi bir düşüş yaşandığını, tarihi, kültürü, denizi, güneşi ve kumsalı ile bir turizm cenneti olan Muğla’ya ve ülkemize daha çok Portekizli turistin gelmesini beklediklerini ifade eden Özyer;  “Portekiz Başbakanı Sayın Antonio Costa ile  de bu konuyu ele aldık. Portekiz vatandaşlarına ülkemize kimlik kartları ile giriş imkanı tanıdık. Beklentimiz Portekizli dostlarımızın ülkemizi tercih etmeleridir” şeklinde konuştu. Büyükelçi Silva da bu konuda destek olacaklarını belirtti.

  FETÖ, PKK ve DAEŞ  küresel terör örgütleridir

    FETÖ, DAEŞ ve PKK terör örgütlerinin sadece Türkiye’yi değil bütün dünyayı tehdit ettiğini belirten Özyer, Başta FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleri ile mücadelede uluslararası dayanışmaya ihtiyaç vardır. Bu terör örgütlerinin; parasal, lojistik ve psikolojik kaynaklarının yok edilmesi gerekir. Benim teröristim iyidir, senin teröristin kötüdür düşüncesinden uzaklaşılmalı, hep birlikte
terörün her türlüsünü lanetlemeli ve üzerlerine kararlılıkla gitmeliyiz”
dedi

AB üyelik süreci önceliklerimizdendir

Türkiye’nin, Avrupa Birliği üy
elik sürecine büyük önem verdiğini ve nihai hedefimizin AB üyeliği olduğunu belirten Özyer; “Üyelik süreci önceliklerimizdendir ve üyelik için reformları yerine getirmekteyiz. Ancak,  AB ülkelerinin de kendi kriterlerine uymasını ve çifte standart uygulamamasını bekliyoruz” dedi.

   Özyer,  Suriye’de yaşanan olaylara da değinerek;  “Ülkemiz misafir ettiğimiz 3.5 milyon Suriyeliye,  25 Milyar Dolar yardım yapmıştır.  Uluslararası camia ise sadece 512 milyon ABD doları yardımda bulunmuştur. Göç ve mülteci krizinin çözülmesi için uluslararası işbirliğinin artırılması şarttır” şeklinde konuştu.

Göç konusundaki işbirliğimiz ile Ege’de düzensiz göçü kontrol altına aldığımızı ifade eden Özyer; Ege’de Yunan adalarına günlük ortalama geçiş sayısı yedi bin civarındayken, çabalarımız sonucu bu sayı bugün göz ardı edilebilir bir seviyeye inmiştir” dedi.

 
Vatandaşlarımıza vize serbestisinin uygulanmasını bekliyoruz

      AB ile yapılan ve Ülkemizin kararlılıkla uyguladığı anlaşmaya, AB’nin de sadık kalmasını isteyen Özyer; biz nasıl sözümüzü tuttuysak; AB den de aynı yaklaşımı bekliyoruz ve Türk vatandaşlarının vizesiz seyahatleri için AB’nin taahhütlerini yerine getirmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …