Perşembe , Mart 28 2024

“Kesin Korunma Altına Alınmalı”

Kelebekler Vadisinin “doğal sit” şeklinin kaldırılması nedeniyle Bakanlıklar ve Cumhurbaşkanlığı nezdinde girişimler sürdürülüyor. “Kelebekler Vadisi”nin tekrar 1. Derece sit haline döndürülmesi ve “kesin olarak korunacak alanlar” bölgesine dahil edilmesini isteyen Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “yaşadığımız bölgede insana ve doğaya dair tüm sorunların bir bütün olarak ele alınması gereğinin farkındayız” dedi. Alim Karaca, “bu bağlamda, doğal ve kültürel değerlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması yönündeki sorumluluklarını unutmadan gece gündüz çalışmaya devam edeceklerini” vurguladı.

Başkan Karaca, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 29.07.2019 tarihli kararıyla 1.derece doğal sit koruması kaldırılan Kelebekler Vadisi Doğal Koruma Bölgesinin, tekrar “kesin korunacak alan” statüsü kazanması için her türlü girişimde bulunmaya sonuna kadar kararlıyız ve ilgili Bakanlığımızı da konuyu tekrar gözden geçirmeye çağırıyoruz” açıklaması yaptı.

Alim Karaca, ayrıca geçtiğimiz günlerde İnlice plajında yapılan festival konusuna da değinerek, “Belediyemizin gösterdiği çaba ve duyarlılığa rağmen, beklenenin üzerinde gerçekleşen yoğun katılım ve bazı katılımcıların yapılan tüm uyarılara karşın gerekli özeni göstermemeleri, Belediyemizin hassasiyetleri ile örtüşmeyen durumlar ortaya çıkmasına neden olmuştur.” dedi.

KARACA, “CARETTA CARETTALAR İÇİN İNLİCE DAHİL DİĞER ALANLAR KORUMA VE İZLEMEYE ALINMALI”

Belediye Başkanı Karaca; “doğaya, insana, kentimize karşı hissettiğimiz duyarlılığımız nedeniyle Belediye Meclis üyelerimizden oluşan Çevre Komisyonumuz kurulmuştur. Önümüzdeki yıllarda benzer sorunların yaşanmaması için ilgili tüm STK’ların, uzmanların ve Çevre Komisyonu üyelerinin katılımıyla oluşturulacak karma komisyonla planlama yapacağız ve her türlü önlemi alacağız” dedi. Başkan Karaca, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca İnlice dahil olmak üzere henüz Caretta Caretta koruma ve izleme kapsamına alınmamış sahillerin tümünün izleme ve koruma kapsamına alınması için girişimlerde bulunacaklarını” da belirtti.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …