Perşembe , Mart 28 2024

Fethiye Festivali Sona Erdi

11’nci Uluslararası Fethiye Kültür Sanat Festivali; kortej yürüyüşü ve müzik gruplarının gösterileri ile sona erdi. Fethiye Rotary Kulübü organizesinde; Fethiye Otelciler Birliği ve  Fethiye Belediyesi  ile Muğla Büyük Şehir Belediyesi  ana sponsorluğunda gerçekleşen 11. Uluslar arası Fethiye Kültür Sanat Festivali kortej yürüyüşü;  Salı pazarı meydanından başlayarak Beşkaza meydanında sona erdi. Fethiye Belediyesi Bandosu eşliğinde gerçekleşen kortej yürüyüşüne; Muğla Büyük Şehir Belediye başkanı Dr. Osman Gürün, Fethiye Belediye başkanı Alim Karaca, Fethiye Belediye Başkan yardımcısı Oğuz Bolelli ve CHP’li meclis üyeleri, CHP Muğla İl başkanı Adem  Zeybekoğlu,  CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, Festival komite başkanı Mustafa Şıkman, Oda başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldılar. Kortej yürüyüşünün  en önünde; Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye şubesi yönetimi, bölge başkanı ve ADD genel yönetim kurulu üyesi Haydar Murat Topçu ile ADD’li gençler Büyük bir Türk bayrağı açarak katıldılar.

Fethiye Belediyesi ve Muğla Büyük Şehir Belediyesinin destekleriyle gerçekleşen  11’nci Uluslararası Fethiye Festivali kapsamında animasyon grupları, spor kulüpleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı kortej yürüyüşü yapıldı. Salı pazarı meydanından başlayıp Atatürk ve Çarşı caddeleri boyunca devam ettikten sonra  Beşkaza Meydanı’nda son bulan yürüyüşte değişik ülkelerden animasyon ekipleri, dansları ve kıyafetleriyle karnavalları aratmayan görüntüler oluşturdu. Kortejde Kargı köyündeki Enver Yalçın’a ait yörük müzesi ekibi ile Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen ekiplerinin gösterileri ilgi ile izlendi. Çalış plajındaki İsmail Uzunoğlu’na ait Yörük çadırı ekibinin gösterilerinin yanı sıra Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit’in kortejden traktör ile çevreye gül suyu atması yerli ve yabancı turistleri serinletti.

Kortej yürüyüşüne Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Festival Komitesi Başkanı Mustafa Şıkman, sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleri de katıldı. Fethiye’nin Kadın Efeler’inin de katılıp büyük ilgi gördüğü kortej yürüyüşünde sivil toplum kuruluşları da katılıp, günün anısına çiçek ve çeşitli hediyeler dağıttılar. Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Derneği üyeleri kortej boyunca oyunlar oynarken, bu oyunlara bazı turistler de katıldı. Enver Yalçın tarafından Yörük göçünün de canlandırıldığı yürüyüşte, kamyonet kasasındaki delbekçiler ilgiyle izlendi. İlçede yaşayan yerleşik yabancılar, ilginç kostümlerle korteje katıldı. TÜRSAB’tan itfaiyeye, klasik otomobillerden motosiklet ve bisiklet gruplarına kadar onlarca grubun da yer aldığı festival korteji zaman zaman renkli görüntülere sahne oldu. Karaçulha Çok Programlı lisenin Felsefe Sokağı’nda yer alanlar ilginç kostümleriyle tanıttığı kortej yürüyüşünde vatandaşlar eğlenceye doydu. Vatandaşların fotoğraf çekebilmek için yarıştığı kortejde, festival kapsamında Türk Hava Kurumu’na ait motorlu yamaç paraşütü de havadan destek verdi. Kortej sonunda Fethiye Beşkaza Meydanında bir araya gelen gruplar, dans gösterileri ile yerli ve yabancı tatilcileri eğlenceye boğdu.

“Bundan Sonra Her Şey Çok Daha Güzel Olacak”

Müzik gruplarının sahne almasından önce festival komite başkanı Mustafa Şıkman, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve Muğla Büyük Şehir Belediye başkanı Dr. Osman Gürün birer konuşma yaptılar. Fethiye Festivalinin tarihi sürecini anlatan Fethiye Festivali Komite başkanı Mustafa Şıkman; Fethiye Rotary kulübü olarak Fethiye festivaline öncülük etmeye devam edeceğiz, dedi. Şıkman festivale destek veren Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve Muğla Büyük Şehir Belediye başkanı Dr. Osman Gürün’e ve tüm kuruluşlara çok teşekkür etti. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’da konuşmasında “Fethiye’nin tarihine, kültürüne ve değerlerine ışık tutan Fethiye festivalini önümüzdeki yıllarda çok daha güzel gerçekleştireceklerini söyledi.  “Kültür ve Sanat projelerimizi gerçekleştireceğiz” diyen Başkan Karaca; “23 Haziran’dan sonra her şey çok daha güzel olacak” diyerek sözlerini alkışlar içersinde tamamladı. Muğla Büyük Şehir Belediye başkanı Dr. Osman Gürün’de konuşmasında; 31 Mart seçimlerinden sonra ilk defa Fethiye’ye geldiğini ve çok mutlu olduğunu ifade etti. Muğla Büyük Şehir Belediyesi olarak Fethiye’ye büyük yatımları kazandıracaklarını söyleyen Başkan Osman Gürün “Halkımız hizmetimizi çok iyi biliyor. Hizmetlerimizin reklamını belki çok iyi yapamıyor olabiliriz ama halkımız bu güne kadar yapılan hizmetleri, yatırımları ve projeleri iyi biliyor ve unutmuyor. Tüm Fethiye halkına çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra beni Fethiye’de devamlı göreceksiniz. Bundan sonra her şey çok daha güzel olacak” dedi.

Fethiye’yi sanat ve kültür merkezine dönüştürmek amacıyla organize edilen festivalde bir ay boyunca; yerel ürünler sergisi, kitap fuarı, imza günleri, edebiyat söyleşileri, dünya müzikleri şenliği, ressamlar buluşması, fotoğraf festivali gibi etkinlikler yer aldı.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …