Perşembe , Nisan 18 2024

Corona’nın İlacı Tarhana

Dünya genelinde hızla yayılan Corona virüsü için dünya sağlık örgütü aşı geliştirmek için mücadele ediyor. Bunun yanında her ülke kendince önlem almaya çalışıyor. Dünya genelinde bir çok ülkede rastlanan virüs insanların ölümüne neden oluyor. Virüs bulaşmadan önlem alınmasını istiyorsanız yapacağınız ilaç gibi tarhana içmek. Fethiye’nin Yanıklar mahallesindeki Tabiat Ana İşletmecisi  Abdullah Aydın, “Virüsten korunmak veya yakalanmak istemiyorsanız gelin tabiat ananın bize sunmuş olduğu mucize ilaç gibi TARHAN’a dan için” diyor. Aydın, “ İçerisine konulan katkıların doğal olması, güneşte kurumasından dolayı vücut direncini kırdırmıyor, dolayısıyla tabiat ananın bize doğal ilacı” olduğunu belirtiyor.

Tarhana çorbası, oldukça besleyici ve geleneksel bir lezzetimizdir. Genellikle yazdan hazırlanan kuru tarhana ile yapılır. Hazırlaması da oldukça kolay olan bu enfes çorba kış aylarında içinizi ısıtır. Son dönemlerdeki dünyayı saran Corona virüsüne de iyi geldiği belirtiliyor. Bu konuda bölgeye gelen yabancı yerli turistlerimiz dahil herkesi Tarhana çorbası içilmesi için gelebilir diyen Fethiye’nin Yanıklar Mahallesindeki Tabiat Ana İşletmecisi Abdullah Aydın, “Burada söz konusu sağlık, atalarımız zamanında bir çok hastalıklar vardı. Şuan bazı hastalıklar tanımlı, ama geçişte teknoloji bu kadar gelişmiş olmadığı için tanı bile konamıyordu. Eceli gelmiş filanca öldü denirdi. Şimdi her türlü vebanın virüsün tanısı konabiliyor. Geçmişte çok fazla yiyecek iç içekte olmadığı için atalarımız büyüklerimiz hava koşullarına göre kışa hazırlık yaparlar ve zamanı geldiği dönemde çıkartıp yaparlarmış. Bu hazırlıkların  en büyük oranı kurutulma şekli ile yapılırmış. İşte mucize çorba tarhanamız böyle keşif edilmiş. Asırlardır kullandığımız tarhana şimdide Çin’de baş gösteren ve tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüstü için doğal bir ilaç gibi olduğunu söylüyorum. Yaz aylarında içerisine çok çeşitli ürünlerin konulmasıyla oluşturulan ve günlerce güneşte ve sonrada gecelerde ayaz dediğimiz dönemlerden geçirilerek kurutulan doğal Tarhanamızdır. Bizler özellikle bu virüsten sonra işletmemize gelen yerli yabancı turistlere ikram ediyoruz. Daha önce küçük tencereler ile başladık gün geçtikçe tencerenin boyutu büyüyor. Maksadımız insanlara yardımcı olmaktır. Vücut direncinizin yerinde olmak istiyorsanız, virüsten korunmak veya yakalanmak istemiyorsanız gelin tabiat ananın size sunmuş olduğu mucize ilaç gibi TARHAN’adan için diyorum. Yan etkisi olmayan içerisindeki çeşitlikten dolayı Tarhana tüketelim. Bulamayanlar olursa bize ulaşsınlar gerekli yardımlaşmayı sağlarız. Yok sizin yaptığınızdan içeriş diyorsanız Mekanımızın kapısı her zaman açık. Atalarımız uzun süre tüketmiş ve uzun yaşamıştır. Sizlerde doğal ilaç gibi Tarhanadan vazgeçmeyin” dedi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …