Cuma , Nisan 19 2024

50 Bin Kişi Ziyaret Etti

Fethiye’de 8’inci kez düzenlenen Agritech Tarım Hayvancılık Seracılık Gıda İhtisas Fuarı kapılarını ziyaretçilerine kapattı. 4 gün boyunca ziyaretçi akınını uğrayan fuara yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiği öğrenildi.

Fethiye Belediyesi öncülüğü ve Fethiye Ziraat Odası’nın destekleriyle Çamköy Kapalı Pazar yerinde 25 sektörden 80 katılımcı firma ile açılışı gerçekleşen 8’inci Agritech Tarım Hayvancılık Seracılık Gıda İhtisas Fuarı kapandı.  Sera, tarım teknolojileri ve ekipmanları, sulama sistemleri, fidecilik, peyzaj ve organik tarım, mekanizasyon alanlarında hizmetlerin tanıtımının yapıldığı fuara çiftçiler büyük ilgi gösterdi. Fuar son günde yüzlerce misafiri ağırlayarak katılımcı firmaların yüzlerini güldürdü.

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, 8’inci Agritech Tarım fuarının çok güzel geçtiğini belirterek, fuara destek veren ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden fuara katılan ziraat odalarına teşekkür etti. Çiftçilerin ve üreticilerin fuardan oldukça çok verim aldığını ifade eden Karayiğit, “Bu fuar sayesinde çiftçilerimiz son çıkan teknolojiler hakkında bilgi aldı ve bu teknolojileri yerinde görme fırsatı yakaladı. Fuara ilk günden son güne kadar ziyaretçi akını oldu. Fuarda bu sene yaklaşık 50 bin ziyaretçiyi ağırladık” dedi.

Gelecek seneye fuar alanını daha büyük yere taşımak istediklerinin altını çizen Karayiğit, “Fuarların önündeki en büyük engel fuar alanlarının olmamasıdır. İnşallah bunu da önümüzdeki sene aşacağız. 8 dönümlük bir fuar alanına sahip olursak ziyaretçi sayımızı da 70 binlere, ana firmalarımızı da 150’liere çıkaracağız. Yan firmalarla ise bu sayı 300’ü bulacak. Tohum ve serada Antalya’dan sonra ikinci sıradayız ama biraz eksiklerimiz var ama yine de fuar çok verimli geçti” dedi.

Volkan Gülcan, “Katılımcı firma olarak 80 firmamız var. Traktörden, fideden, tohumdan, naylondan yan kollarla beraber tarım sektörüyle ilgili 80’ne yakın firmamız var. Fuarın son günü olan dördüncü gün ziyaretçi sayısında 50 bini geçtik. Son bir haftada dolardaki, eurodaki, altındaki fiyat artışına rağmen çiftçimiz bizi yalnız bırakmadı. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit ile güzel bir organizasyon yaparak uzak il ve ilçelerden ilgili çiftçilerimizi fuara taşıdık. Firmalarla konuştuğumuz kadarıyla herkes memnun” dedi.

2019 tarım fuarının da hazırlıklarına şimdiden başladıklarını kaydeden Gülcan, “2019 yılında aynı tarihlerde aynı organizasyonla bir yüzde 20 daha koyabilir miyiz? Diye çalışmalarımız var. Çünkü makine bölümünde eksiğimiz var. O da bölgede yeterli bayi olmamasından kaynaklanıyor. Yeni oluşumlarla, yeni firmalarla yüzde 20 daha büyüyerek Fethiye’ye daha faydalı, daha kazançlı bir organizasyon yapma hedefindeyiz” ifadelerini kullandı.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …