Cuma , Mart 29 2024

3 Bin 744 Öğrenciye Çevre Eğitimi Verildi

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün her eğitim öğretim döneminde gelecek nesillere çevre farkındalığını arttırmak amacıyla düzenlediği çevre eğitimlerinin, 2017-2018 eğitim öğretim yılı birinci döneminin ardından, ikinci dönemi de tamamlandı.

2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılının birinci döneminde ilkokul 3. sınıflara,  ikinci döneminde ilkokul 4. sınıflara geri dönüşüm, atık pil, atık yağ, elektronik atık ve tekstil atıklarıyla ilgili sunumlar yapıldı. Çevresel değerleri korumak adına gerçekleştirilen sunumlarda birinci dönem bin 915 öğrenci ve 89 öğretmene, ikinci dönem ise bin 829 öğrenci ve 86 öğretmene, toplamda ise 33 okul, 3 bin 744 öğrenci ve 175 öğretmene ulaşıldı. Çevresel değerlerle ilgili bilgiler aktarılan sunumların sonunda tüm öğrencilere Çevreci Çocuk Ajandası dağıtıldı.

Verilen eğitimlerle ilgili açıklamada bulunan Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Selver Hatice Kabak, “ Okullarda çevre duyarlılığını arttırmak, küresel ısınmaya dikkat çekmek ve doğal kaynakların tükenme ihtimallerini nasıl ortadan kaldırabileceğimiz konularında Fethiye’de okuyan öğrenci çocuklarımıza verdiğimiz eğitimleri bu sene de tamamladık. Çocukların aldığı eğitim sonrasında aile bireylerini harekete geçirdiğini gözlemlemek, 10 yıl önce vermeye başladığımız eğitimlerdeki çocuklarımızın şu an 19 – 20 yaşında birer genç birey olduğunu düşünmek bizleri mutlu ediyor. Öğrencilerimiz gün geçtikçe bilinçleniyor, basit bir örnekle açıklamam gerekirse ilk verdiğimiz eğitimlerde “geri dönüşüm nedir?” sorusunu yönelttiğimizde aldığımız cevaplar ile şimdi alınan cevaplar gerçekten çevre bilincinin arttığını gösterir nitelikte. Eğitimler boyunca hediye ettiğimiz Çevreci Çocuk ajandalarını da güle güle kullanmalarını dileriz.” dedi.

About egegazetesi

Check Also

AKDENİZLİ: “HAZİRAN ATAMALARINDA HAKİM VE SAVCILARIMIZ DA GELECEK”

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları …