Cuma , Mart 29 2024

1 Yılda 72 Yabancı Gelin Aldık

 

2017 yılı geride kalırken, yabancı çiftler evlenmek için yine Türkiye’yi ve Fethiye’yi seçtiler. Ancak Fethiye’de 1 yıl öncesine göre yabancı evlilik sayısında azalma yaşandığı öğrenildi. Fethiye’de 2017 yılında 320 yabancı uyruklu nikah merasimi gerçekleşirken; 2016 yılında 380 yabancı uyruklu nikah gerçekleşmişti.

Geçtiğimiz yıllarda daha çok İngiliz ve Alman çiftler, evlenmek için Fethiye’ye koşarken, ülkelerinin ‘Türkiye’ye gitmeyin’ şeklindeki baskılarına rağmen bu ülkelerden yine de evlenmek için pek çok çift, Fethiye’ye koştu. Değişik ülkelerden 72 yabancı uyruklu bayan, Türk erkekleri ile Fethiye’de nikah kıyarken; sadece İngiltere’den 220 çiftin nikahı cennet Fethiye’de kıyıldı. Yabancı uyruklu çiftlerden kimisi günü birlik bir tur teknesinde gün batımında nikah kıydırırken; kimileri de Ölüdeniz’de bulunan beachlerde düzenlenen törenler ile nikah kıydırıp dünya evine girdiler.

Yabancı Evlilik Sayısı Düştü

Yabancı çiftler evlenmek için 2017 yılında da yine Türkiye’yi, Fethiye’yi seçtiler. 2017 yılında 320 yabancı uyruklu vatandaş, Fethiye’de evlendi. 2017 yılı turizm sezonu öncesinde başta İngiltere ve Almanya olmak üzere ”Türkiye güvenli değil, gitmeyin” propagandalarına rağmen İngiltere ve Almanya olmak üzere dünyanın 32 ülkesinden 320 çift, Fethiye’ye gelerek dünya evine girdi. Evlilik turizminin yıllardır en iyi şekilde yapıldığı Fethiye’de geçtiğimiz yıl 220 İngiliz çift, dünya evine girdi. Ayrıca değişik ülkelerden 72 yabancı uyruklu bayan da Fethiye’de Türk erkekleri ile hayatını birleştirdi. Yani Fethiye’ye 72 yabancı uyruklu gelin geldi. Fethiye Belediyesi Evlendirme Memurluğu 2017 yılında bin 340 evlilik işlemi yaparken; bu sayının 320’sininyabancı uyruklu vatandaşlar için yapıldığı öğrenildi. 1 yıl öncesi yani Fethiye’de 2016 yılında ise bin 480 nikah işlemi yapılırken, bunların 380’ni yabancı uyruklu vatandaşların evlilik işlemi olduğu ve 95’inin Türk erkekleri ile evlenen yabancı kızlar olduğu tespit edilmişti. 1 yıl öncesine göre Fethiye’de yabancı evlilik işleminde sadece 60 azalma yaşandığı ifade edildi. Evlilik sayısındaki azalmanın Avrupa’da yaşanan ekonomik krizin yanı sıra ‘Türkiye’ye gitmeyin’ çağrıları olduğu ifade edildi. Ancak Türkiye’nin Avrupa’ya göre daha ucuz olması nedeni ile yine de başta İngilizler olmak üzere pek çok ülkeden çiftler evlenmek için Fethiye’ye koştu. Türkiye’de evlenen çiftler balayını da yine Fethiye’de yaptılar.

En Fazla İngiliz Evlendi

Evlenmek için Türkiye ve Fethiye’yi seçen 320 yabancı uyrukludan 220’si İngiltere’den yakınları ile birlikte Fethiye’ye gelip hem düğün yapan hem de balayını gerçekleştiren çiftler oldular. Ayrıca Almanya’dan 14, Rusya, Ukrayna, Lübnan’dan 9, Azerbaycan’dan 5 olmak üzere Filipinler, Sudan, Ürdün, Avusturya, Hindistan, Avustralya, Kırgızistan, Suriye, İrlanda, Bulgaristan, ABD, Cezayir, Sırbistan, Tunus, Libya, Danimarka, Romanya, Hollanda, Endonezya, Brezilya, Fransa, Moldova, Belçika ve Estonya’nın yanı sıra dünyanın 32 ülkesinden çiftler evlenmek için Fethiye’yi tercih etti.

About egegazetesi

Check Also

AKDENİZLİ: “HAZİRAN ATAMALARINDA HAKİM VE SAVCILARIMIZ DA GELECEK”

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları …