Perşembe , Nisan 18 2024

Yörük şenliklerinin 19.’su yapılacak

Boğalar köyü Yörük şenlikleri bu yıl tekrar başlıyor. 19.’su yapılacak olan şenlikler, Boğalar Yörük Kültür Derneği tarafından organize edilirken Zıplatan Projeler Merkezince gerçekleştirilecek. Vakıfbank, Ziraat Bankası, Geka, TRT Avaz, Kültür Bakanlığı, Seydikemer Kaymakamlığı tarafından desteklenen şenlikler Uluslar arası şekilde düzenlendi. Ak Parti 24. Dönem Muğla Milletvekili Ali Boğa’nın başkanlığını yaptığı Boğalar Yörük Kültür Derneği bir dizi ziyaretler geçekleştirerek şenliklere davette bulundu.   19. Beşkaza Yaylaları Boğalar Yörük Türkmen Kültür Şöleni tertip komitesi adına 24. Muğla Milletvekili Ali Boğa, Fethiye-Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak, Boğalar Muhtarı Halil Aydın Muğla’da temaslarda bulundu.

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer Emniyet Müdürü Barbaros Kızılışık, Seydikemer Esnaf Odası Başkanı Harun Sağır, Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, Seydikemer Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Mehmet Hadi Çakıroğlu, Orman İşletme Müdürü Eşref Şen, İlçe Tarım Müdürü Engin Maraşlı, Siyasi Parti ilçe başkanları, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi, FTSO Başkanı Akif Arıcan ve yönetimi, Fethiye Spor Yönetimi Hüsrev San, Fethiye Yörük Çadırı İsmail Kerimoğlu, Dalaman Belediye Başkanlığı, Dalaman Yörük Obaları, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylân, Dalaman Ak Parti Ilçe Başkanı Muhammed Karakuş, Muğla Valimiz Esengül Civelek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Ak Parti İl Başkanı Kadem Mete, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Mutso, Muğla Ziraat Odası, Muğla Ticaret Borsası, Emlakçılar Odası Başkanı Ziya Ercan, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, Muğla Yörük Obaları, Milas Belediye Başkanı, Milas Ticaret Odası Başkanı Reşit Özer, Milas Ak Parti İlçe Başkanı Levent Akyer, 24. Dönem Muğla Milletvekili Tolga Çandar, MEB Talim Terbiye Kurulu eski Başkanı ve daha birçok kurum ve kişiyi ziyaret ederek Şölene davet edildi. Şenliklere ilginin çok yoğun olması beklenirken Seydikemer’e bağlı Boğalar Mahallesinde bir taraftan da hummalı bir hazırlık yapılıyor. Şenliklere Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak ve Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu da destek vererek çalışmalar yapıyor.

Programda Mehteran Bölüğü eşliğinde 24 Oğuz Boyu ve Türk Bayrağı göndere çekilecek. Selçuklu okçuları gösteri yapacak, Makedonya’dan gelen Yörük çocuklarının gösterisinin yanı sıra Yörük kıyafetleriyle defile yapılacak. Yörük müzesinin açılacağı şenliklerde Yörük göçü, gelin alma, kilim, çul, golan dokuma keçe ve desti yapımı tezgahları, demirci, kalaycı ve çan ustaları de yer alacak. TRT Avaz’ın canlı olarak yayınlayacağı Yörük şenliklerinde Kerimoğlu İsmail, Karaçulha Derneği sanatçıları, Söğütlü ekibi, Koç kardeşler, Temel ekibi, delbek, mahalli saz ekibi, Aziziye ekibi, Muğla göçmez kardeşler ekipleri de sahne alacak. Orhan Çakmak ve Selcan Kökçen Şahinin konuk olacağı şenliklerde Azerinle kent konserleri de gerçekleştirilecek.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …