Cumartesi , Nisan 20 2024

Vali Civelek Yörük Şölenine Katıldı

Muğla Valisi Esengül Civelek bu yıl 20’incisi düzenlenen Uluslararası Beşkaza Yaylaları Boğalar Yörük Türkmen Kültür Şölenine katıldı.

Seydikemer İlçesinin Boğalar Mahallesinde düzenlenen şölene Vali Esengül Civelek, Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, Eski Milletvekili Ali Boğa, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, protokol üyeleri, Yörük Türkmen dernekleri başkan ve temsilcileri, şehit yakınları, yörükler ve vatandaşlar katıldı.

Şölenin teması olarak belirlenen ‘Şehitlere Saygı’ konusu kapsamında şölen alanı girişine, özel tasarımla inşa edilen ‘Şüheda Pınarı’nın açılışı yapıldı.

Uluslararası Beşkaza Yaylaları Boğalar Yörük Türkmen Kültür Şöleninin Binlerce yıllık Yörük Türkmen kültürünün yansımalarını yaşattığını belirten Vali Civelek, “Yıllardır geleneksel olarak düzenlenen bu şölenler; ülkemizin, Anadolu Coğrafyasının, medeniyetimizin vazgeçilmez değeri olan kadim Yörük Türkmen kültürünün yaygınlaştırılması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması açısından anlamlıdır, önemlidir. Tarihimize, kültürümüze örf ve adetlerimize, geleneklerimize, göreneklerimize, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmak, yaşatmak hepimizin sorumluluğudur, görevidir.” diye konuştu.

Vali Civelek konuşmasına şöyle devam etti: “Geçmişten günümüze sevgiyle, hoşgörüyle, birlik beraberlik içerisinde, tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak ilkesinde kenetlenerek, birleşerek, yaşamamız bizim büyük gücümüzdür. Bu güç aydınlık ülke geleceğimiz ve güçlü büyük Türkiye için büyük önem taşımaktadır.    Şölenin şehitlere saygı teması kapsamında Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere mukaddes vatanımız için, bayrağımız için canlarını seve seve feda eden, gönüllerimizde ölümsüzleşen tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi saygıyla, sevgiyle, minnetle, rahmetle anıyorum.”

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …