Perşembe , Nisan 25 2024

UYSAL, “ACENTELER MUHAF OLMALIDIR”

Korana virüs salgını nedeniyle 18 günlük kapanmada acentelerin mağdur edildiği muafiyet kapsamına alınmadığı için turistlerde bu mağduriyetlerden nasibini aldığı beyan ediyor.. TÜRSAB Batı Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özgen Uysal, “Turistlere serbest, turisti taşıyacak olan acentelere yasak. Bu durumun düzeltilmesi için ilgili makamlara, seyahat acentalarının kısıtlamalardan muaf olmaları hususunu hatırlatan ve talep eden çok sayıda başvuru yapılmıştır. Sonucundan umutluyuz”dedi.

Tam kapanmadan sonrada işlemlerin yürümesi için sektörlerin ayakta kalması gerekiyor. Bunun içinde yapılan uygulamaların yanlışlarına var. Bu yanlışların boyutları çok derinleşmeden bir an önce düzeltilmesi için gerekli gişimlerde bulunduk diyen  TÜRSAB Batı Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özgen Uysal, “Bilindiği üzere, 29 Nisan – 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanan ‘Tam Kapanma Tedbirleri’ kapsamında, çalışma muafiyet belgelerinin kişisel başvuruyla e-devlet sistemi üzerinden alınacağı duyuruldu.

Ancak İçişleri Bakanlığı, Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi’nde yabancı turistlere hizmet verecek seyahat acentalarını muafiyet listesine eklemediği gibi; kısıtlamada görevini yapacak kişilere verilecek Görev Belgesi başvurusunda seyahat acentalarının faaliyet alanı “muaf olmayan işler” kapsamında değerlendiriliyor.

TÜRSAB olarak daha önceleri olduğu gibi, görevi Türk turizmini yönetmek olan Kültür ve Turizm Bakanlığı dahil ilgili makamlara, seyahat acentalarının kısıtlamalardan muaf olmaları hususunu hatırlatan ve talep eden çok sayıda başvuru yapılmıştır.

İçişleri Bakanlığı, kendi içinde çelişkili bu uygulamaya son vererek yabancı turistlere hizmet edecek seyahat acentalarına çalışabilme olanağı sağlamalı; muafiyet listesine seyahat acentalarını da dahil etmelidir.

Aksi takdirde seyahat acentalarının telafisi mümkün olmayan zararlara uğramasına sebep olacak bu uygulamalar, turizm sektöründe 2021 yılının da kayıp olmasına neden olacaktır.

Tüm üyelerimize ve kamuoyuna saygıyla” diyerek paylaşımına son verdiği görüldü.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …