Cuma , Nisan 26 2024

Ticarette Devamlılık İmkânı

TOBB ve Ziraat Bankası tarafından gerçekleştirilen Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi Lansmanı’nın ardından Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Ziraat Bankası Muğla Bölge Yöneticiliği arasında protokol imzalandı.

Bankkart Başak Tedarik Zinciri Protokolü, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ile Ziraat Bankası Muğla Bölge Yöneticisi Aziz Ercan Yıldızhan arasında imzalandı. İmza törenine Ziraat Bankası Likya Şube Müdürü Tolga Serin, Fethiye Şube Müdürü Okan Önder Gürhan, Seydikemer Şube Müdürü Yasin Ersoy da katıldı.

İmzalanan protokolle FTSO üyeleri, Ziraat Bankası tarafından, ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dahilinde ticari mal alım-satımlarında kolay finansman imkanından faydalanabilecek. Üyelere tedarikçi firma tarafından belirlenen taksit seçenekleri doğrultusunda maksimum 18 ay vade uygulanabilecek.

Protokole ilişkin açıklamalarda bulunan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Alıcı ve satıcı arasında Güvenli Ticaret Sistemi kurmayı sağlayan ‘Bankkart Başak’ ile üyemiz alımlarda 540 güne kadar vade ve düşük maliyet avantajlarından yararlanacak. Alıcı ve satıcının güven içinde alışveriş yapmasının önünü açıyoruz. Üreticiler ve satıcılar, tahsilatla uğraşmadan, güven içinde mallarını satacaklar. Alıcılar da uygun vade ve maliyette finansman temin ederek, tedarik ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Üst kuruluşumuz TOBB’un öncülüğünde, Odamız olarak; içinde bulunduğumuz bu zorlu süreci üyelerimizin daha rahat atlatması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Pandemi sürecinden tüm sektörler etkilendi. Nakit sıkıntısı çeken üyelerimizin finansman ihtiyacı karşılanacak, üretimde ve ticarette de devamlılık sağlanmış olacak. Bankkart Başak üyelerimize bir nebze olsun nefes aldıracaktır.” diye konuştu.

Ziraat Bankası tarafından, ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dahilinde FTSO üyelerinin bu sistemden faydalanabileceğini dile getiren Başkan Çıralı “Bu zorlu süreçte Ziraat Bankası ile yapılan bu protokolle, nakit sıkıntısı çeken üyelerimizin finansman ihtiyacı karşılanırken, üretimde ve ticarette de devamlılık sağlanmış oluyor. Daha fazla dayanışma ruhuna ihtiyacımız olduğu böyle bir dönemde Ziraat Bankası ile yaptığımız bu protokolle üyelerimizin nakit akışı rahatlamış olacak. Üyelerimizin bu avantajlı finansman imkanından yararlanmaları menfaatlerine olacaktır. Bu vesileyle imzalanan protokolün tüm üyelerimize ve KOBİ’lerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Ziraat Bankası Muğla Bölge Yöneticisi Aziz Ercan Yıldızhan ise şunları söyledi;

“Güvenli Ticaret Sistemi; Bankkart Başak Tedarik Zinciri adını verdiğimiz ürünümüzle topraktan sofraya, denizden masaya, 360 derece yaklaşımıyla üretim ve ticaret zincirinin bütün halkalarını, sektörlerdeki tüm tarafları finansal açıdan destekliyoruz. Bu ürünümüzle alıcılar ve satıcılar arasında büyük tedarik zinciri kuruyor, üye iş yeri ve kurumsal kart altyapımız üzerinden özel fiyatlama ve vade avantajı sunuyoruz. Bankart Başak Tedarik Zinciri, tedarik sürecinin garanti altına alınmasını mal/hizmet nitelik ve niceliğinde değişim dalgalanma riskinin bertaraf edilmesini, maliyet avantajlarından faydalanmasını, tedarikçilerinin finansal sisteme dahil edilerek rasyonel finansman kaynakları ile beslenmesini sağlayan üründür. Hayırlı olmasını dileriz.”

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …