Cuma , Nisan 19 2024

Tekne ve İçindeki İki Kişiye Ulaşamadı

Fethiye’den Bodrum’a tekne götüren kaptan Atilla Dündar ile tekne sahibi İsmail Murat Edirnecik ‘Batıyoruz’ diye yardım istediler. Sahil Güvenlik Ekipleri Kurtboğazı Mevkiinde Perşembe günü saat 16.00’dan bu yana arama tarama yapmalarına rağmen “Sevil” isimli tekne ve içindeki iki kişiye ulaşamadı. DTO Fethiye Şube Başkanı  Şaban Arıkan,“Sahil Güvenlik ekiplerimizin tüm arama çalışmalarına rağmen hala daha bir sonuç elde edilemedi” dedi.

Fethiye Limanı’na kayıtlı  olduğu öğrenilen “Sevil” isimli tekne Fethiye’den Bodrum’a giderken kayboldu. Teknenin kaybolmadan kısa bir süre önce telsiz ile ‘Batıyoruz’ diye denizcilik kanalından yardım istediği öğrenildi.

İddialara  göre; İsmail Murat Edirnecik Perşembe günü  kendisine ait Fethiye Limanı’na kayıtlı ‘Sevil’ İsimli teknesi ile Fethiye’den Bodrum’a doğru yola çıktı. SarıgermeKurtboğazı Mevkii’ne yaklaşık 3,5 mil açığa geldiklerinde kaptan Atilla Dündar mevki vererek telsiz ile batmaya başladıklarını belirtip yardım istedi. ‘Batıyoruz’ anonsunu alan sahil güvenlik ekipleri ve jandarma kısa sürede belirtilen bölgeye ulaştı. Ancak tüm aramalara rağmen teknedenve teknede bulunan İsmail Murat Edirnecikile yanında bulunan Atilla Dündar’a ulaşılmadığı öğrenildi.

7.5 metre uzunluğundaki tekne ile birlikte kaybolan iki kişiyi arama çalışmaları devam ederken, kayıp olan tekne sahibi ve yanındaki kaptanın yakınlarına ulaşan güvenlik güçleri Fethiye Limanında bağlı olan tekne ile İsmail Murat Edirnecik ve Atilla Dündar’ın Bodrum’a gitmek üzere açıldıkları öğrenildi. Arama çalışmalarının devam ettiğini söyleyen İMEAK Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, “Perşembe günü saat 16.00 itibari ile edindiğimiz bilgilere göre kaybolan iki denizci arkadaşımız telsizden “Batıyoruz” S.O.S. vermiş. Sahil Güvenlik ekiplerimizin tüm arama çalışmalarına rağmen hala daha bir sonuç elde edilemedi” dedi.

Arıkan, “ Kaybolan teknede iki kaptan arkadaşımızın olduğunu öğrendik. Atilla Dündar isimli kaptanımız 20 yılın üzerinde Fethiye’de kaptanlık yapan ve oldukça da deneyimli bir arkadaşımız. Uzun yıllar Fethiye’de birçok teknede kaptanlık yapmış bir arkadaşımız. Beraber Manavgat’tan tekne alıp getirdiğimiz bir arkadaşımız. Teknede oluşan herhangi bir arıza nedeniyle veya kuvvetli yağışın neticesinde teknenin battığını düşünüyoruz.Fethiye’den Bodrum’a 7-8metre boylarında bir gulet tekne götüreceğiz diye çıkmışlar. İnşallah arkadaşlarımız düşündüğümüz gibi değildir diye dua ediyoruz. Sahil Güvenlik Komutanlığından ve Liman Başkanlığından edindiğimiz bilgilere göre şuana kadar iki arkadaşımızdan da herhangi bir haber veya bilgi alınamadı. Yoğun bir şekilde yetkili arkadaşlar arama çalışmalarını sürdürüyor. Arama çalışmalarını sadece Sahil Güvenlik ekipleri ve donanımlı insanlar yapabilir” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …