Cuma , Nisan 19 2024

Mete Ay; “Otelciler İndirimden Kaçınsın”

 

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (Çalış-Der) Başkanı Mete Ay, 2018 turizm sezonunda otelcilerin çok fazla indirim yapmasından kaçınmaları gerektiğini belirterek, “Otelcilerimizden ricam çok fazla indirim yapmasınlar ki şu boşluklarımızı, defolarımızı, yamalarımızı, yırtıklarımızı önümüzdeki yaza dikebilelim. Çünkü önümüzdeki yazın görüntüsü İngiliz pazarında gayet kuvvetli geliyor” dedi.

2016 ve 2017 yılını oldukça sancılı geçiren turizmciler, 2018 yılı ile ilgili beklentilerinin oldukça yüksek olduğunu belirtiyorlar. Son 2 senedir fiyatlarını oldukça düşüren turizmciler, borçlarını ödemeye çalışırken bir yandan da ayakta kalmaya çalışıyor. Fethiye’de de taşıma su ile değirmen döndürmeye çalışan turizmciler 2018 yılında rahat bir turizm sezonu geçirmek istiyorlar. Konu ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (Çalış-Der) Başkanı Mete Ay, otelcileri fiyatlar konusunda uyardı. 2018 yılının toparlanma yılı olacağına işaret eden Ay, otelcilerin çok fazla fiyat indirimlerinden kaçınmasını istedi.

OTELCİLER İNDİRİM YAPMASIN

İngiliz pazarından gelen erken rezervasyonların 2018 turizmi için umut doğurduğuna işaret eden Çalış-Der Başkanı Mete Ay;  “Önümüzdeki turizm sezonunun çok daha iyi geçeceğini umuyorum. İngiliz pazarından gelen erken rezervasyonlar gayet olumlu. Ben şimdiden bütün otelcilerimizden ricam çok fazla indirim yapmasınlar ki şu boşluklarımızı, defolarımızı, yamalarımızı, yırtıklarımızı önümüzdeki yaza dikebilelim. Çünkü önümüzdeki yazın görüntüsü İngiliz pazarında gayet kuvvetli geliyor.” Dedi.

FUARLAR ÇOK ÖNEMLİ

Ay: “2017, 2016 yılından çok daha iyi geçti. Şuanda aldığımız rezervasyonlara bakarsak 2018 yılının gelişi gayet güzel. Geçtiğimiz günlerde İzmir fuarı geçirdik ama Organizasyon Komitesi sanırım fuar organizasyonu nedeniyle İzmirliyi fuar alanına taşıyamadık. Bu fuarlar çok önemli. Önümüzde de İstanbul ve Ankara fuarları var. İzmir fuarını turizm konseyimizle beraber ticaret odası gerçekleştirdi. Yine önümüzdeki ayda turizm konseyi ve tümü Fethiye Belediyesi’nin harcamalarıyla İstanbul fuarı geçireceğiz. Daha sonra Ankara fuarı geçireceğiz. Bunlar çok önemli fuarlar. Temmuz ve ağustos aylarında ne olursa olsun yerli turisti beklemek zorundayız. Çünkü Avrupalıyı çok fazla göremiyoruz. Sıcaklıktan ve fiyatların yüksekliğinden şikayet ediyorlar. Ama bizim önemli olan mayıs, haziran, eylül ve ekim aylarında Avrupalıyı bölgemizde görmek zorundayız ki turizmde biraz olsun eksikliklerimizi, borçlarımızı kapatabilelim.” Diye konuştu.

ÇİNLİ TURİSTLERE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Bölgeye gelen Çinli Survivor grubunun kış turizmini hareketlendireceğini belirten Ay şunları söyledi: “Çin’de izlenme oranı çok yüksek olan bir televizyon programı bizdeki survivor gibi olan yarışmayı Fethiye bölgesinde çekiyorlar. Bu bizim için çok avantajlı bir reklam. Çünkü Çin nüfusu çok büyük. Son 3-4 yıldır Babadağ’ının etkisiyle Çinli turistler bölgeye gelmeye başladı. Bunlara sahip çıkmamız ve devam etmesi lazım. Bu yarışmanın Fethiye’de çekiliyor olmasının turizme çok büyük ivme kazandıracağına inanıyorum. Turizmde 6 ay yetmiyor. Mutlaka bunun 12 aya yayılması gerekiyor. Benimde otelcilerden tek isteğim müşteriyi memnun göndersin ki tekrar bölgemize gelsinler.”

Yılbaşında Çalış bölgesinde çok büyük bir kalabalık olmadığını kaydeden Ay; “Bölgede yaşayan yabancı nüfusun restoranlarımızı, kafelerimizi dolduracağına eminim” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …